Eraldi panime rõhku Saue ja Sollentuna ettevõtete vaheliste sidemete loomisele ja kontaktide vahetamisele, mis pikemas perspektiivis võimaldaks luua Sauele uusi töökohti. Rootsi poolelt tunti selle vastu suurt huvi, loodame, et Saue ettevõtjad samuti.

Minult on korduvalt küsitud, milline on tõde seoses Saue linna „mahamüümise" sooviga vallale ja linnarahvale selja keeramises, milles on linnavalitsust ja koalitsiooni millegipärast süüdistatud. Saue reformierakondlasest rahastamisskandaali osaline Kalev Lillo tegi seda lausa ajakirjanduse vahendusel.

Sellistel väidetel puudub igasugune tõepõhi. Just koalitsiooni ettepanekul lükkas linnavolikogu Saue valla ühinemisettepaneku tagasi. Meile mõtlemiseks antud kaks kuud on liialt lühike aeg, et sellist tõsist küsimust analüüsida, veel vähem heaks kiita. Olen varemgi öelnud, et lõplik sõna sellistes asjades jääb alati Saue linna rahvale. Mõlemale poolele kasulikuks koostööks Saue vallaga oleme me loomulikult alati avatud.

Ilmselt on kõiki Saue inimesi juba ära tüüdanud üleskaevatud tänavad, müra, suured masinad ja liiv. Õnneks on selle kohta kaebusi linnavalitsusse tulnud vaid mõni üksik. Tänan inimesi kannatlikkuse ja mõistva suhtumise eest - on ju tegemist meie kõigi ühiseks hüvanguks tehtavate töödega, mille loodame selle aasta jooksul lõpule viia. Mitmel pool on alustatud juba ka asfalteerimise ja haljastustöödega, et teha kõik sama ilusaks, kui oli enne.

Tänu vee-ja kanalisatsioonitrasside ehitusele avanes linnal võimalus arendada edasi ning suurendada Sarapiku spordiraja juures asuvat suusa- ja kelgumäge, mis rõõmustab kindlasti kõiki lapsi ja talvesporti armastavaid inimesi. Praegune pinnasevedamisega tekkinud songermaa saab, kui mägi on valmis, kenasti korda tehtud.

Laste rõõmudest rääkides tuleb ära mainida ka Siseministeeriumi regionaalministri valitsemisalast saadavat toetust - kakskümmend tuhat eurot - lasteaia mänguväljaku uuendamiseks. Lepingu rahade saamiseks kirjutasin ministeeriumi kantsleriga alla üle-eelmisel nädalal.

Üks juba ammu üleval olnud teema on pinkide ja prügikastide vähesus Sauel. Arutasime linnavalitsuses seda ja suve jooksul paigaldame pingid koos prügikastidega vajalikesse kohtadesse. Nädala-paari jooksul parandatakse ja värvitakse ka olemasolevad pingid.

Tänaseks on selge, et linnal puuduvad rahalised vahendid uue põhikooli maja ehitamiseks, nagu see algse üliuhke kava järgi oli planeeritud. Sellise suurusjärguga - hinnanguliselt oleks ehitus läinud maksma umbes neli miljonit eurot - investeeringuks puudub linnal ka laenuvõimekus, seda enam, et senini on laene tagasi makstud tegemata jäänud investeeringute ja reservide arvelt. Töötame praegu uue juurdeehituse eskiisi kallal, mis lahendab kooli, muusikakooli ja huvikeskuse ruumiprobleemi võimaluste piires kõige parimal moel. Lõpuks ometi saab ka muusikakool endale päris oma ruumid. Lahendatud saab koolisöökla küsimus, mille pind kahekordistub.

Juunikuu alguses oli Eesti lipu päev. See päev märgib Eesti lipu õnnistamist Otepääl Eesti Üliõpilaste Seltsi lipuna 4. juunil 1884. Esimest korda tähistati Eesti lipu päeva 2004. aastal, lipu pühitsemise 120. aastapäeval. Nagu ikka, tõmbasime ka meie kodus sinimustvalge lipumasti lehvima. Ilus ja hea tunne oli vaadata, kuidas ta kõrgel tõusva päikese käes särama lõi. Tahaks oma jutu lõpetuseks tänada kõiki sauelasi, kes tähtpäevade ja pühade puhul lipu heiskavad, ja teistele südamele panna, et nad seda ikka ära ei unustataks. Järgmine kord lippe heisata tuleb võidupühal ja jaanipäeval.


Foto: hennpolluaas.jpg