Sooviksin tänada meie külavanemat Malle Siilakut, kes suutis päästa päevakavas­se tekkinud augu kiiresti ning leidis asendusesinejad, kõigest kaks päeva enne Külapäeva. Loomulikult ka tänusõnad veelkord naabervalla kultuuri­tegelastele, Tamsi Tüdrukutele.

Päev algas traditsioonili­selt- Meeli Natus luges värsisal­mid, mille ta oli ise koostanud, Malle Siilak (külavanem) luges avasõnad, heisati Hermanni küla lipp, kõige noorim elanik (Andrey Melnikov) ja vanim elanik (Salme Tõnisson) tegid seda, neid juhatas õhtujuht Tarmo Tõnisson. Samuti lauldi üheskoos Hermanni küla laul, mille on kirjutanud Leili Käär.

Meie päevakava oli ke­nasti sisutihe, murumängud tõid elevust kõigile. Esimesest mängust, munaloopimisvõist­lusest, võttis osa väga palju paare. Võitjateks osutusid Eget ja Joel (Hermanni Rebuloopi­jad 2011). Samuti pakkus palju põnevust õllejoomisvõistlus. Õlut pidid mehed jooma nii, et pudelil oli raskuseks keti­ga otsas 15 kilo. Loomulikult meeste osakaal selles mängus oli võrreldes nõrgema sugu­poolega palju suurem. Pari­maks Hermanni Toobitõstjaks, tihedas rebimises, sai meie ansamblimees Jürmo Jurtom, aeg oli natuke alla 10 sekun­di. Spetsiaalselt tuli kohale ka üle-eelmise aasta tiitlikaitsja Alvin Välb, kuid tema aeg jäi 5 sekundi võrra suuremaks. Naiste õllejoomisele raskust ei pandud ning võitjaks osutus Svea Randalainen.

Tõeliselt huvitava ratta tõi kohale meie õhtujuht Tarmo Tõnisson. Nimelt rattavõistlu­se nipp seisnes selles, et kee­rates „rooli" näiteks paremale, liigub esiratas vasakule poole. Võib mõelda küll, no mis see siis sõita pole, kuid hakkama ei saanud sellega keegi, peale ühe tubli mehe, Veljo Loitmets, kes ka üle-eelmisel aastal võitis.

Päeva esimeses pooles esi­nesid meile ka lapsed- Marjette Siilak ja Stella Siilak lavastasid vahva tantsushow, samuti osa­lesid ka nemad lastenäidendis „Naeris", mille eesotsas oli Sirlika Loitmets, kes lapsi ju­hendas. Suur aitäh Sirlika!

Meie oma küla laululinnud laulsid samuti päeva esime­ses pooles- Malle Siilak, Leili Käär, Meeli Natus, Koidu Kull. Neid saatis akordionil Maive Loorits. Suur suur aitäh ka Teile, hästi tore on näha, kui­das omaalgatuslikult kokku on tuldud, iga nädal lauldud ning üheskoos rõõmsalt esinetakse.

Eesti Piimandusmuuseum andis lahkelt võitegemise ma­sinat meile kasutada. Võitege­mise juures oli väga suur vaa­tajaskond ning ka see tegevus pakkus palju põnevust kõigile (eelkõige noorematele, kellest paljud seda esimest korda nä­gid). Suur aitäh Piimandus­muuseum.

Enne ansambli Elumees lavale astumist, esinesid soo­jendusbändina oma küla nai­sed „Hermanni Puped" (koos­seis- Svea Randalainen, Eve Tõnisson, Kati Käär ja Merly Käär) . Esitati 4 lugu- Kuldsed Lindid- Sulle kõik nüüd ütlen, Push up- Ämblikmees, Ur­sula- Heiki ja 42GO- Bemmi kummid. Kohale oli toodud ka BMW, millega loo lõppedes ära sõideti.

Mina sooviks väga tänada oma küla inimesi, kes on olnud tõesti kõik need aastad tublid, töökad ja asjalikud. Selle aas­tase tunnustuse, vimpli näol, olete igati ära teeninud. Her­manni külaplats on väga ilus. Jätkake kindlasti samas vaimus ning jõudu ja jaksu edasisteks toimetusteks!

Kirjutas: Merly Käär (projektijuht ja päevakava organiseerija)
____________________________________________

16. juulil 2011 toimus Her­manni külaplatsil Seltsingu IV külapäev. Ilm oli suurepärane. Rahvast oli küll vähevõitu, aga on ju suvi ja üritusi mujalgi. Eesti rahvale omaselt kutsus peolised kokku leelotaja Mee­li. Järgnes laulu „Mu kodu" saatel külalipu platsile toomi­ne. Toojateks oli küla kõige vanem elanik Salme ja peaae­gu kõige noorem (noorim on Oliver, kes peab veel kasvama) Andu. See oli nii harras hetk, et mõnelgi meist tuli pisar sil­ma. Salmet toetas tema tubli pojapoeg Tarmo, kes oli hil­jem nii oksjoni läbiviija kui ka sportmängude juhendaja. Suur suur aitäh Tarmole!Avasõnad ütles külavanem Malle. Ima­vere valda esindas Anneli, kes soojade sõnade ja tervitustega andis üle suure meepurgi ja tassid. Suur oli aga Mallele ül­latus, kui Meeli ja ta õde Mare andsid talle üle külavanemale kohase kleidi ja mütsi. Malle pani need ka lava taga kohe selga ja näitas ka rahvale. Klei­di autor oli Mare. Külalisesi­nejad olid Koigi vallast Tamsi tüdrukud ja Imavere omad Tantsumemmed Milvi Nõm­miku juhedamisel. Memmede rühmas tantsib ka kolm oma küla memme. Maive oli sel­geks õpetanud nii noortele kui vanematele laululindudele mõ­ned laulud. Tänud nii Milvile koos Tantsumemmedega kui ka Maivele! Sirlika tegi lastega näitemängu. Aitäh! Suur tänu Tamsi tüdruku­tele toredate et­teastete eest!

Veel tehti võid, mida söö­di koduleiva ja petipiimaga. Telkides oli te­gevust lastele nii mängude, joonistamise kui ka näomaa­lingute tegemi­sega. Amino juhendamisel tehti fimosteh­teid. Külastati käsitöö-, muu­seumi- ning külatoitude tel­ki. Enne õhtust simmanit olid laval oma küla beibed Kati, Merly, Svea ja Eve. Olid super esinejad! Tant­suks mängis ansambel Elu­mees. Pimedas süüdati külalõ­ke ja keskööl lendasid taevasse raketid.

Kõige selle ilusa päeva kor­daminekuks peame tänama suure töö ja vaeva nägijaid ja toetajaid: külavanem Mal­let, projekti koostajat Merlyt, Merly ja Malle toetajat Anne­lit, Väljaotsa ja Sillaotsa peret, Olavit, Joeli, Ennu, Imavere Rahvamaja helitehnika eest, Eesti Piimandusmuuseumi pinkide, laudade ja telkide eest. Suur aitäh!

Tänud kõigile, kes meie küla on aidanud!

Loodame kohtuda jälle paari aasta pärast!

Hermanni külapäeva toe­tas kohalik omaalgatusprog­ramm.

Meeli Nauts