Kui 2008. aastal kogunes rekordarv publikut Jaan Tätte ja Marko Matvere kontserdile, siis tänavuse avapäeva publikunumber näitab selgelt, et esinejate valik oli publiku meelest taas väga hea. Nõnda pika piletijärjekorraga tuli korraldajatel festivaliplatsi väravas tegeleda esmakordselt.

"Eriti tore oli näha, et isegi reedene vihmasabin kedagi ei häirinud ning publik istus keepide ja vihmavarjude all vapralt edasi," räägib Nõlvak. Ta lisab, et kui tavaliselt on festivalil rahvast rohkem laupäeviti, siis tänavune suur publikuhuvi reedel oli tore üllatus.

Rekordeid ei püstitatud vaid kontserdiplatsil. Tiit Leito juhitavale loodusretkele väljuva bussi kohad olid täis registreeritud juba päev enne retke algust. Nii mõnelegi huvilisele tuli seetõttu ära öelda, kuid oli neidki, kes ei pidanud paljuks sõita kohale oma autoga, mis oli seitse aastat Hiiu Folgi loodusretke korraldanutele läbi aegade esmakordne kogemus.

Samuti olid puupüsti täis festivali töötoad. "Kui eelmisel aastal oli töötoas neli inimest, siis sel aastal tuli mul tegeleda enam kui kahekümne huvilisega," kõneles väikekandle töötoa koordinaator Jaana Lepamaa. Ka erandkorras Islandilt kodumaale esinema tulnud Krista Sildoja oli väga rahul nii oma saalitäie kontserdipublikuga Kärdla villalaos kui ka pillimängu õpitoalistega. Esimesi oli tema hinnangul sadakond, teisi 25 ringis. "Nende seas oli kogu perega tulijaid," kõneles ta.

Meil on hea meel, et festival on tõestanud end paigana, kuhu tullakse kogu perega. Rahvuslike näomaalingute tegijal Marianne Männil ja lastega meisterdajal Heli Tuisul lastepesas olid käed pidevalt tööd täis.
Rahvusmustriliseks maalitud ja pisikeste lillekestega kirjatud tillukesed näod pälvisid rahva seas tähelepanu ja lisasid meeleolu.  
Ikka ja jälle vudis meisterdamisnurgast vanematega oma rõõmu jagama mõni pisike folgiline, näppude vahel äsjavalminud meistriteos.

Reede hilisõhtul, festivali üheks lemmikartistiks kujunenud vendade Urbide kontserdi ajal, võis platsil kokku lugeda ca veerandsada lapsevankrit, lisaks suuremad lapsed. Muul ajal oli väikesi külalisi rohkemgi. Eriline tänu kõigi nende vanematele, kes oma võsukestele juba varakult hea muusika kuulamist tutvustavad ning kontserdielamust võimaldavad.

Ootame teid tuleval aastal tagasi!