Festivali avapäeval, neljapäeval kell 16.00 viib Helgi Põllo huvilised Kärdla Laululava juurest retkele läbi Kärdla, jutustades seal elanud inimeste lugusid. Päeva lõpetab mereäärne öökino Rannapaargu nõlval. Reedel saab osa võtta keskkonnatemaatilisest mereäärematkast, millele järgneb töötuba, kus saab matkal korjatud materjalidest valmistada endale meene.

Laupäeva hommikul kell 9.00 viib loodusmees Tiit Leito 8 km pikkusele jalgsimatkale avastamaks Hiiumaa laidusid. Jalgsimatka esimene osa kulgeb läbi merevee ning kuni põlvini vees tuleb sulistada ligikaudu 0,5 kilomeetrit. Edasi kulgeb rännak mööda Kaevatsi laidu kuni selle lõunatipuni, kus on pooletunnine puhkus koos ujumisvõimalusega. Matkal saadavad kaunid vaated merele ja teistele laidudele. Meeldejäävalt ilusad on Kaevatsi laiu rannaniidud ja kadastikud. Erinevalt paljudest teistest laidudest, ei ole see saar veel oluliselt võsastunud ega ka metsastunud. Matka jooksul tutvutakse Kaevatsi laiu looduse ja kultuuriga.

Lisaks on laupäeval võimalus folgilistel osaleda mitmetes õpitubades, kus õpetatakse kandlemängu, rahvatantsu, pillilugusid ning sel aastal toimub ka jäätmekäitluse töötuba AS Veolia Keskkonnateenuste eestvedamisel.

Pillimängu õpituba algusega kell 11.00 Käina Huvi- ja Kultuurikeskuses viivad läbi Olavi Kõrre ning festivali ühed peaesinejad AAMOS DUO (Norra/Shetland). Pillimängu õpituppa on oodatu eelkõige need, kes juba pilliga midagi teha mõistavad. Üheskoos õpitakse rahvapillilugusid nii Eestist, Shetlandilt ja Norrast kui mujalt maailmast.

Pisemad folgilised saavad kell 14.00 Kärdla Nukuteatris kaasa elada Piibeleheneiu seiklustele. Päeva lõpetab öine Elamusmatk Kalana radadel.

Laste rõõmuks on avatud kontsertpaikades lastepesad. Seal saab joonistada, punuda, meisterdada, lugusid kuulata ja ise jutustada, mängida ja palju muud põnevat teha. Lastega tegelevad inimesed, kes armastavad lapsi ja mängimist!

Lisainfot festivali kohta: www.hiiufolk.ee