Hingedekuu suurimaks ettevõtmiseks võib pidada „Algklasside isadepäeva“, mille eestvedamise eest väärib tänu peakorraldaja Eda Välimets. Tänusõnad kuuluvad aga kõikidele algklassi õpetajatele, sest iga klass valmistas etteaste oma klassiõpetaja juhendamisel. Isadepäev on osutunud koolis suursündmuseks eelkõige seetõttu, et siis on vaatamas, kuulamas, kaasa tegemas ja võistlemas kõige enam publikut. Eks olnud nostalgiline meenutada sõjaväes veedetud aega, või ühes lapsega meisterdada autot ja tunda end täisväärtusliku viktoriinist osavõtjana. Aitäh Teile, isad! Teie laste ja nende õpetajate korraldatud päev on meeldejääv ja esinemisterohke just Teie osaluse tõttu.

Novembris jagus üritusi ka gümnaasiumiastmes õppijatele. Töövarjupäeval osalesid kõik 11. klassi noored, kes said praktiseerida töölkäija muresid ja rõõme. Majanduspäeval Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumis osales 11. klassi ja 4. klassi võistkond.

Novembrisse mahtus ka liiklusringi õpilastele mõeldud „Pimedas liiklemise praktiline õppus“, mis viidi läbi Tudulinna teel ja mille tulemusena mõistab laps oluliselt paremini helkuri kasutamise vajalikkust ja ohte, mis pimedas ähvardavad.

„Kadripäeva“ korraldajaks oli sel aastal 7. klass. Kõik klassid said osaleda tähtpäevale pühendatud viktoriinil, kuulutati välja stiilseim Kadri ja originaalseimad Kadrinukud. Viimased valmistati kahest puuoksast ja erinevatest riideesemetest ning muudest õpilaste jaoks olulistest lisavahenditest. Korraldajad viisid algklasside õpilaste seas läbi erinevaid mänge ja võistlusi. 1. klass võttis osa ka lasteaias toimuvast „Kadritrallist“. Siinkohal väärivad tänu ja kiitust 7. klassi õpilased ja nende klassijuhataja Andrus Viirmaa.

Novembrikuu eelviimasel päeval süütasime esimese advendi auks küünla, kuulasime Sten Roosi koostatud muinasjuturaamatust juttu ja puhusime oma soovi hõbedase kuulikese sisse ning enne tundi minemist praktiseerisime üheskoos heade mõtete tervendavat jõudu. Tänaseks on teisestki advendist osa saadud ja ees ootab veel kaks küünlasäras jutuhommikut. Aitäh klassiõpetaja Anne Jõgile ja osalenud klassidele ning nende õpetajatele!

Novembrikuu sündmustele panid suurepärase punkti 3. klassi õpilased klassiõpetaja Reet Karlsoni eestvedamisel, kes saavutasid Ida-Virumaa koolide „Kuldvillakul“ neljateistkümne võistkonna hulgast auväärse II koha. Super tulemus! Aitäh õpilastele, kõikidele algklassi õpetajatele ja rahvamaja töötajatele, kes tegelesid ürituse korraldusliku poolega.

Detsembrikuu algas „Talve- ja jõululuule“ konkursiga, millest valmib näitus ja parimad leiavad tunnustuse auhinna näol. Jõulukuu esimesel päeval hõigati välja teinegi konkurss, nimelt „Klasside kaunistamise konkurss“, mille võitjad selguvad 15.12.2010. Selgunud on „Talendijahi“ säravaimad tähed. Ürituse eelvoor toimus teisel detsembril koolimaja aulas vahetundide ajal ja finaalstartisõhtulrahvamajasningtipnes diskoga. Kolm esimest auhinda said järgmised õpilased nimetatud etteastete eest: Martin Kullamägi lego kokku panemise eest, Paula Palmet meloodilise vilistamise eest ja kolmest tantsijast-kondiväänajast koosnev energilisust pakkuv võistkond koosseisus Olga Borovkova, Kristin Kullamägi ja Helen-Anita Pikner. Auhinnalise tunnustuse teenis Mikk Juuse trummidel ja Kerli Karu klaveril. Andekaid esinejaid oli aga veelgi: Prohor Altorv, Karen Isabel Talitee, Darja Reinova, Mauno Männi, Romel Lille, Raul Kaarlõp. Aitäh Teile! Kiidusõnad 10. klassi ettevõtlikele noortele, kes tegelesid ürituse korraldusliku poolega ja said sellega suurepäraselt hakkama. Minu eriline tänu kuulub Charlotte-Miralda Feršelile, Deevi Dellole, Mirjam Mäeotsale, Külli Stroole, Kerli Karule ja Aivo Jäägerile. Südamlik tänu diskor Priit Pardile, kelle valitud muusika saatel kaunid noored tantsida said.

Kooliõpilased osalesid sel aastal kahel jõululaadal: Iisaku ja Avinurme koolis. Osa võeti Avinurme Gümnaasiumi korraldatavalt „Loodusfoto“ konkursilt. „Vanapaberi kogumise kampaania“ algas õpetaja Madis Armi ja Relika Kaljumäe algatusel novembri lõpus ja kestab jaanuari keskpaigani.

Detsembris külastasid algklassid muuseumi pedagoogilist jõuluprogrammi ja meisterdasid soomlastest lahkete õpetajate eestvedamisel jõulukaunistusi ja –kaarte. Aitäh muuseumi töötajatele vahvate ürituste eest! Parim tänu on siiras heameel ja ehedad muljed – just neid lapsed jagavad, kui muuseumi ürituselt naasevad.

Jõulukuul külastasid õpilased nii Rakvere Teatri kui ka Tartu Vanemuise põnevaid lasteetendusi. Õpetajadki sõitsid kontsertelamusest osa saama, sedakorda Jõhvi kontserdimajja „Annely Peebo ja Noorkuu jõulukontserdile“.

Enne teise õppeveerandi pidulikku aktust on kooli oodata Robotiteatrit ja aset leiavad kahe vanuseastme jõulupeod.

Õpilasesinduse aktiivsus on meeldivalt suurenenud, päevavalgele tuuakse uusi ideid ja ürituste soove, mida üheskoos teostada püüame. Õpilasesinduse presidendi Karen Isabel Talitee algatusel ja õhutusel meisterdasime koolimaja klasside ja teiste ruumide ustele toredad päkapikud. Algatuse teostuse eest seisid hea veel Edgar Päll ja Charlotte-Miralda Feršel. Päkapikke valmistasid 9.-12. klassi õpilased. Suur tänu Teile toreda ettevõtmise eest!

Kaunist jõuluaega ja meeliülendavat aastavahetust!