Peale pikka mõtlemist sain aru, et olengi tellija, kes on andnud oma kõige kallima siia kooli ja soovin saada maksimaalset teenust. Kõik ju teame, et klient on kuningas.

Mida klient siis soovib? Ma tahan, et mu laps oleks õnnelik. Tahan, et ta lapsepõlv oleks võimalikult muretu, arendav ja huvitav.

Selle kõige saavutamiseks viisin oma lapse 1. septembril Kabala koolimajja aktusele, et alustada kooliteed. See sobis meie plaanidega kõige paremini. Kool asub paarisaja meetri kaugusel kodust, laps saab kauem magada, tee kooli on lühike ja turvaline.

Klassis on vähe õpilasi, seega saab laps õpetajalt maksimaalselt tähelepanu. Koolis on tuttavad lapsed ja ka paljud töötajad - kohaneda koolis on lihtne ja suhted on sõbralikud. Õppetöö kulgeb igas koolis ühtemoodi. Õpetaja annab edasi teadmisi, õppimine ja aine omandamine oleneb ikka lapsest, tema võimetest jas motivatsioonist.

Olen oma kooliga kontaktis iga päev, laps tuleb koolist ja ma saan kohe tagasisidet. Laps räägib hea meelega toimunust, hinntest, toidust, mängudest vahetundidel ja paljust muust. Ma leian selle aja, et ta ära kuulata. Püüan osaleda ka ise kõigil kooli üritustel.

Nüüd siis neli aastat kooli „klient" olles, leian, et oleme lapsega teinud hea valiku. Meie eesmärgid on täidetud. Laps läheb hommikul kooli, lauluviisid suus, ja tuleb lauldes üle õue kodu poole. Talle meeldib koolis käia. Võrreldes sõpradega teistest koolidest on teadmised ja oskused samad.

Ma ei saa öelda, et ei oleks olnud ühtegi negatiivset juhtumit, kuid need on kiiresti lahendatud, sest sekkun ise kohe, kui mulle miski meeldib ja ka siis, kui ei meeldi või tundub vale.

Kutsun teid, kallid praegused ja tulevased Kabala kooli lapsevanemad, olema „omakasupüüdlikud kliendid". Selle all ei mõtle ma üleolevat suhtumist, vaid võtke koolielust maksimum. Tundke huvi, mida lapsed teevad tundides ja huviringides. Osalege üritustel ja koosolekutel.

Motiveerige oma lapsi hästi õppima, aidake neid ja paluge koolist abi, kui kõik ei lähe väga ladusalt. Suhelge oma lapsega kooliteemadel ja suhelge õpetajatega. Nad on väga toredada inimesed, head oma ala spetsialistid ja neil on hea meel, kui tunneme huvi laste tegemiste ja õpetajate töö vastu.

Meie Kabala kool (Raikküla valda ainus alles jäänud kool) püsib nii kaua, kui meie lapsevanematena oleme huvitatud, et meil oleks oma kool. Kuni meil on veel lapsi, kes kooli lähevad ja kuni nad veel otsustavad, et tahavad õppida oma koolis, seni kestab see kool.

Olgem ikka oma valla ja küla patrioodid! Osaleme oma külade arengus ja ärme laseme olemasoleval taristul välja surra. Hinnakem seda, et meie vahetus läheduses on kool, kus on sõbralik ja turvaline keskkond õppimiseks, on head sõbrad ja õpetajad, kelle tähelepanu alt ükski laps naljalt eemale ei jää.

Ootame kooli hoolekoguga kõikide inimeste ettepanekuid, mis muudaks õppimise Kabala koolis veel paremaks ja huvitavamaks või mis teeb muret ja tuska. Teretulnud on ettepanekud tunnivälise tegevuse kohta. Milliseid huviringe ja vabaajategevusi võiks kool veel pakkuda? Millised üritused pakuksid huvi nii lastele kui ka lastevanematele? Olge avatud suhtlema lastega, õpetajatega, hoolekogu liikmete ja kohaliku omavalitsuse kui kooli pidajaga nii heas kui mitte nii heas!

Lapsevanemad võivad koolielus kaasa rääkida kordades rohkem, kui senini harjutud. Saatke oma arvamused e-mailile, mille leiate kooli kodulehelt. Ootan ka õpilaste ettepanekuid ja aravmusi. Soovin kõigile ilusat jõuluaega ja rõõmurohket aasta lõppu!