Pühapäeval, 16. oktoobril kell 15 Põlva Perekeskuses ja esmaspäeval 17. oktoobril kell 19 Orava kultuurimajas annab kontserdi Mordva Riikliku Ülikooli juures tegutsev folklooriansambel Kelu (Kask).

Ansambli repertuaaris on traditsiooniline ersa ja mokša rahvamuusika, tantsud ja kombetalitused. Põlvamaal hõimupäevade raames antavatele kontsertidele lisanduvad ka tutvustused Johannese koolis Rosmal, Orava ja Kauksi põhikoolis ning Põlva lasteaias Mesimumm.
Esmaspäeval, 10. oktoobril andis Värska muusikakoolis meeleoluka kontserdi Udmurdi ansamel Brangurt Pesjanaiös (Brangurti Memmed/ Buranovskije Babuški), kelle maaletoojaks oli seekord SA Setu Kultuuri Fond.

Juba rohkem kui 17 aastat tegutsev rühm koosneb 11 naisest ja ühest meest vanuses 40-82 aastat. 2008. aastal tegi ansambel esimese katse ühendada udmurdi traditsiooniline laul ja rockmuusika, kui vanaemad laulsid Viktor Tsoi laulu „Täht nimega päike" ja Boriss Grebenštšikovi laulu „Kuldne linn". Hiljem on nad laulnud veel ansamblite The Beatles, Queen, Deep Purple, The Eaglesi ja Shocking Blue hitte.

Viimasel ajal on ansambel leidnud sõpru noorte tänapäeva kunstnike seas. 2009. aastal käisid vanaemad Moskvas kaasaegse visuaalkunsti konkursi Innovatsioon autasustamistseremoonial, samal aastal kutsus tuntud vene laulja Ljudmila Zõkina nad Moskvasse Ostankino telestuudiosse oma 80. sünnipäeva tähistamisele.

Hõimupäevade avalöök anti 6. oktoobril Rahvusraamatukogus, mille kuuenda korruse trepigaleriis avati Eesti Kunstiakadeemia 34. soome-ugri uurimisreisi näitus "Kuibo elät, karjalainen". Rahvusraamatukogus peetakse 15. oktoobri hommikupoolel ka kõnekoosolek soome-ugri koostööst.

Soome-ugri rahvaste kultuure tutvustavate ja koostööd edendavate hõimupäevade peasündmuseks on suur hõimupidu 15. oktoobril Tallinnas Pirita Lillepaviljonis. Seal esinevad kõik erinevatelt soome-ugri aladelt külla tulnud pärimusmuusikud: udmurdi tantsurühm Ekton Korka, komi pillimees Mihhail Burdin, ersa lauluansambel Kelu, vadja ansambel Maaväči Peterburist ja mari naisansambel Kuvan Kengež. Näha ja kuulda saab veel noori hante ja manse, ungarlastest viiuldajaid, soome duot ja saami joigajat.