Kalle Klandorfi
sõnul ühendab endisele raudteetammile ehitatud uus kaasaegne kergliiklustee 5,3 km pikkune lõik nüüd Haabersti, Mustamäe ja Nõmme linnaosad, võimaldades selles piirkonnas sportlikku ohutut liikumist. «Valminud kergliiklustee lõik on aga osa Lääne -Tallinna ühendatud kergliiklusteest, mille kogupikkuseks on 30 kilomeetrit ja mis peale lõplikku valmimist võimaldab sõita sadamast Ülemiste keskuseni rattal või rulluiskudel ilma et peaks sõiduteele sattuma,» kirjeldas Klandorf.

Klandorfi sõnul oli Lääne-Tallinna ühendatud kergliiklustee seni valmis ehitatud kolmes lõigus: Pärnu maantee - Vääna tänav, Rocca al Mare - Kopli park ja kultuurikilomeeter.

Avatav kergliiklustee on 5,5 m laiune asfaltbetoonkattega valgustatud teeala, mille kõrvale on rajatud ka 0,5 m laiune jooksurada. Kergliiklustee on 5,3 km pikk, varustatud suunaviitadega ja trassil asub 14 puhkekohta. Kergliiklusteele paremaks juurdepääsuks rajati tee kõrvale kolm autoparklat (Vääna 3 ja 45 ning Tähetorni 59 juures ).

Lääne - Tallinna ühendatud kergliiklustee projekti lõigus Vääna tn- Akadeemia tee koostas AS K-Projekt, kergliiklustee ehitustööd teostati Tallinna linna tellimusel linna lähivaldade koostööprojekti «Harjumaa kergliiklusteede võrgustiku rajamine» raames. Ehitustöid teostas Lemminkäinen Eesti AS. Uue kergliiklustee maksumuseks oli 1,57 miljonit eurot, töid rahastati Euroopa Liidu struktuurifondidest. 85% maksumusest tuli Euroopa Liidu struktuurifondidest ja 15% Tallinna linnalt. Valminud kergliiklustee rajalõigu projekteerimist rahastas SA Eesti Terviserajad.

Kergliiklustee avamisel peetakse vastavatud teel teatevõistlus rulluiskudel ja rullsuuskadel kus löövad kaasa Vasaloppeti võitja Raul Olle, endine suusakoondislane ja määrdemeister Urmas Välbe, praegused suusakoondislased Kein Einaste ja Piret Pormeister ning Eesti kiireim rulluisutaja Kert Keskpaik.