„Olime eelarvet planeerides väga konservatiivsed, kuid juba esimeses kvartalis laekus põlevkivi- ja veeressursi-maksu rohkem,“ ütles vallavalitsuse pearaamatupidaja Luule Salla. Lisaeelarvest kulub suurem osa – 10,6 miljonit krooni – hooldekodu ehitusele. Selle ehitamine kujuneb planeeritust kallimaks, et edaspidi hoone ülalpidamiskulud madalana hoida. Nii tuleb hoone katusele päikesepatareide süsteem ning maja tehakse võimalikult soojapidav. Peaaegu poolteist miljonit krooni lisaeelarvest läheb teede korrashoiuks, ütles Salla.

Lisaeelarves on 75 000 krooni õpilasmaleva teise rühma avamiseks ning 40 000 krooni laste psühholoogiliseks nõus-tamiseks ja logopeedilt teenuse ostmiseks.

20 000 krooni lisaeelarvest on arvestatud hulkuvate loo-madega seotud kulude katmiseks. See summa on eelarvesse kirjutatud sellepärast, et mais toitis ja jootis vallavalitsus usaldusühingu Mäetaguse Linnufarm omaniku poolt hoo-letusse jäetud kanu. „Need olid nii-öelda hulkuvad kanad, kes sõid hulkuvate koertega tegelemiseks mõeldud raha ära,“ ütles Salla. Et valla­ valitsusel oleks edaspidi hulkuvate loomadega tegelemiseks vahendeid, suunati lisaeelarvest selleks osa raha.

Lisaeelarves on riigi eraldatud 300 000 krooni toimetuleku­ toetuste tarvis ning majandus- ja kommunikatsiooniminis-teeriumilt saadud 80 000 krooni teehoiu investeeringuteks. Vallaeelarve on tänavu 130,4 miljonit krooni.