Viljandis on Vesiflirdi allee, mida iganes see ka ei tähendaks.

Vahel ei olegi naljakas tänava nimi vaid selle asukoht. Nii näiteks viib Mustamäe haigla juurest Rahumäe kalmistule Tervise tänav.

Tänav, mis on pühendatud hispaania noormehele

Kui minna Mustvee linna, siis võib teid tabada kergem ehmatus ning hetkeks mõtlete, kas te mitte Hispaaniasse või mõnda Ladina-Ameerika riiki pole sattunud. Nimelt asub siin Benito Agirre nimeline tänav. See nimetus ei ole aga mõnest seebiseriaalist ajendatud, põhjus on hoopis tõsisem ning ajaloolisem.

Benito Ignassio Agirre oli hispaanlasest piloot, kes Punaarmee koosseisus olles tegi Mustvee lähedal hädamaandumise. See oli 1944. aasta 9. märtsil. Ehkki lennuk maandus ja mees jäi ellu, hakkasid valgete lintidega omakaitsemehed teda tulistama, tabades Agirret jalga. Mees ei saanud põgeneda ka teises suunas, Venemaa poole, sest järvejäässe tekkis suur pragu. Meeleheites tõstis noormees relva ja lasi endale kuuli pähe. Mõni aasta hiljem avastati, et Mustvees ei ole ühel tänaval veel nime ning siis võetigi kasutusele Benito Agirre nimi - see tänav on alles tänagi.

Hea lugeja, kui tead veel mõnd veidrat või mitmetähenduslikku tänavanime või paika, siis pane see kommentaariumisse kirja. Kui tead ka, miks sellele on just selline nimi pandud, võid pikema jutu saata aadressile rahvahaal@eestielu.ee või saata teksti siit.