Lapsi aitasid kirja panna Miss Raplamaa kandidaadid, kes juba hommikust peale pisikestele ka Selveri värvilisi õhupalle jagasid.

Lasteala oli varju all, et kuumus neile kogu aeg liiga ei teeks. Telgis sai ka joonistada ja värvida ning lõbusate maskottide, Lotte ja Tibuga, pilti teha ja juttu rääkida. Lotteks kehastunud Luisa Värk võimles enne jooksu mudilastega põlved soojaks ja kaelad pikaks :) 2-4aastastega jooksis laste lemmiktegelane lausa jooksu kaasa ja suurematele oli abiks stardis ning lõpusirgel. Lapsed olid väga tublid ja tublid olid ka lapsevanemad ning hoidjad, kes pisematega samuti jooksud kaasa tegid. Kõige vanemate vanuseklassis selgitati esikolmik nii tüdrukute kui poiste seas. Neidudest olid parimad Helena Narmont, Pille-Riin Ilistom ja Kendra Metsis, noormeeste esikolmikus olid Kaspar Grauen, Kristjan Nõmmik ja Drevor Andris Rudnevs. Kokku osales lastejooksudel üle 300 lapse. Kõik osalejad olid muidugi võitjad ja said kingituse ning diplomi!

Põhijooksud said alguse 5 km stardiga 12.00 ja finišisse jõudis 339 jooksjat. Võitjateks osutusid Priit Aus ja Piret Pormeister. Parim raplamaalane meeste arvestuses oli Madis Pajula (meeste üldarvestuses 3.) ja raplakas Tanel Rauk (üldarvestuses 7.), naistest Mari-Liis Murula (naiste üldarvestuses 2.).

10 km start anti kell 12.10 ja selle jooksu finišisse jõudis 298 jooksusõpra. Võitsid Sergei Tserepannikov ja Natalia Sokolova, parimad raplamaalased olid Elar Vulla (üldarvestuses 3.), raplakas Risto Ütsmüts (18.), naistest Meelika Laasma (üldarvestuses 6.). Kõik jooksu tulemused leiate www.raplaselverijooks. ee või www. raplajooksuklubi.ee. Rapla jooksuklubi kodulehelt leiate ka selle aasta jooksude kalendri.

I Rapla Selveri Suurjooksu peakorraldaja ja idee autor Donatas Narmont (ajakiri Jooksja) ja jooksu peakohtunik Erik Horn (Rapla Jooksuklubi) ning lastejooksude korraldaja Heili Horn (Miss Raplamaa) tänavad kõiki jooksu korraldamisega seotud inimesi ja asutusi ning ettevõtteid, ilma kelleta ei oleks jooksu edukas korraldamine üldse mõeldav. Suured tänud muidugi Selverile, kes oma nime I Rapla Selveri Suurjooksule andis.

Tänud osalejatele ja kohtumiseni jooksuradadel ning kindlasti ootame kõiki jooksusõpru järgmisel aastal II Rapla Selveri Suurjooksule.