Pealtnäha kena haiglahoone vajab siiski seestpoolt vaadates „tõsist ravitsemist". Ümberehitamist/renoveerimist vajab kõik - alates torustikest ja elektrisüsteemidest, lõpetades katuse ja ventilatsioonisüsteemiga. Et majast saaks kaasaja nõuetele vastav sotsiaal/tervishoiuasutus, on vaja raha ja seda hästi palju ... Renoveerimisprotsessi ettevalmistamisega tegelevad ITK vastava valdkonna spetsialistid ja see võtab aega.

Aga ega me ka täna ei istu käed rüpes rahalaeva ootamas - et meie patsientide ja ka personali elu  mugavamaks muuta, on esimesed sammud Loksal juba tehtud.

ITK Hooldusravikliiniku koosseisu kuuluv IV õendusabiosakond on tänu oma ettevõtlikule õendusjuhile Anu Tammemäele ja tema tublile personalile lühikese aja jooksul patsientide ja nende omaste poolt palju häid sõnu teeninud. Kui veel suvel oli raske leida Loksale hooldust vajavaid patsiente, siis tänaseks on olukord muutunud - nii mõnigi Tallinna patsient sooviks hoopis Loksale, sest seal on tore tohter, kodune ja südamlik personal, väike ja turvaline osakond ja väga hea toit!

Läinud aasta jõulukingitus oli patsientidele IV õendusabiosakonnas (II korrusel) patsientide pesuruumi remont - kui varem pääses dušši alla vaid patsient, kes suutis omal jalal tillukesest uksest ennast sisse pressida ja pesus olid korraga nii pesija kui pestav!, siis nüüd on olukord muutunud - pesuruum on avaram, soojem ja sinna saab sisse ka ratastooliga.

Majas tegutsevad peale hooldusravi ka kiirabi, perearstid, hambatohtrid, naistearst ja pakutakse ambulatoorset taastusravi. Eelmise aasta lõpuni oli olukord ebanormaalne - klienditeenindaja asus maja III korrusel ning temani jõudmine oli  tülikas mitte ainult eakatele või liikumispuudega inimestele, vaid ka tervele inimesele. Sellise olukorra muutmiseks oli ITK sunnitud lõpetama rendilepingu vaid mõned tunnid nädalas töötanud apteegiga ja nüüd Ravikeskuse klientide mure lahendatud - klienditeenindaja asub I korrusel ja loksalastel ei tule enam temani jõudmiseks mööda treppe turnida.

Loodan, et käesoleval aastal saame Loksa kandi rahva jaoks veel nii mõndagi paremaks muuta.

Tugevat tervist ja tegusat uut aastat!