Nii ka seekord - saalitäis muusikasõpru kuulis paljusid tuttavaid meloodiaid omanäolises esituses. Staarnäitleja Ülle Lichtfeldti keskne osalus, kes oma „koolitatud venelikkusega" lisas värve igihaljaste meloodiate esitusse.

  Vene rahvalaulul, ka romanssidel on mõndagi ühist romade hingesügavusi kriipivate viisidega, mis aastasadadega stepituultega laiali kanti. Seega käsitles ka kuuldud kontserdi kava peaaegu ühte ja sama tervikut.

Tuntud laulud vene nõukogude fi lmidest („Moskva pisaraid ei usu", „Sannikovi maa" jt) on ju samuti vokaalmuusika kullafondist. Nonde aegade lüürilised muusikafi lmid olid ju väga populaarsed rahva hulgas, neist annaks koostada lausa kontserdikavasid, mida ka aeg-ajalt tehakse.

Teater „Tuuleveski" ongi hakanud n-ö elustama vanu meloodiaid kõrvuti uuema aja lauludega.

Olgu siinkohal öeldud , et teater „Tuuleveski" on asutatud 1988. aastal Kohtla-Järve Noorsoo teatri professionaalsetest lavajõududest ning nime „Tuuleveski" sai teater 1993. aastal.

Nüüd on see MTÜ-na tegutsev kollektiiv, keda toetavad Jõhvi vallavalitsus ja kultuuriministeerium. Peamiseks tegevuspaigaks on Ida-Virumaa, kuid kontserte käiakse andmas üle Eesti.