Projekti Mehed Liikuma ja Viljandi Maavalitsuse koostöös toimub 21. septembril II Viljandimaa meeste tervisefoorum, mis keskendub Viljandimaa meeste tervise- ja liikumisteadlikkuse tõstmisele. Foorumist ja sportlikust tegevusest osavõtt on kõikidele osalejatele tasuta.

Foorum algab kell 14.00 Viljandi Maavalitsuse suures konverentsisaalis ja sellest võtavad esinejatena osa meestearst dr. Kristo Ausmees, ortopeed dr. Peeter Laasik, uroloog dr. Martin Kivi, Riigikogu liige Siim Kabrits, Lõuna Päästekeskuse juht Margo Klaos, triatleet Ain-Alar Juhanson, ERR spordisaadete juht Lembitu Kuuse ja kirjanik Contra.

Päeva avab Viljandi maavanem Lembit Kruuse, kelle sõnul just meeste endi käes on  võimalus ja ka vastutus kasutada  meile looduse poolt kingitud elu.  „Elagem seda siis sellisest, et see pakuks rõõmu nii iseendale kui meie kaaslastele", soovis Kruuse.

Alates kell 17.45 on foorumist osavõtjatel võimalus osaleda sportlikus tegevuses Viljandi linnastaadioni ümbruses. Viljandimaa meeste tervisefoorumi läbiviimist rahastatakse

Hasartmängumaksu Nõukogu vahenditest. Lisaks toetavad foorumit MediTA kliinik, ALeCoq, AstraZeneca Eesti ja GlaxoSmithKline Eesti.

Lisainfo koos päevakavaga on leitav Mehed Liikuma koduleheküljelt. Sealsamas on võimalik ka ennast foorumile registreerida. Samas palub korraldaja kohale tulla ka neil huvilistel, kes registreerimiseni ei jõudnud. Projekt Mehed Liikuma korraldab 2012. aasta sügisel erinevates Eesti maakondades kokku seitse meeste tervisefoorumit, mille eesmärgiks on anda omapoolne panus meeste tervise- ja liikumisteadlikkuse tõusule.

Päevakava:

13:45 - 14:00  Kogunemine ja registreerimine
14:00 - 14:05  Päeva sissejuhatus
14:05 - 14:15  Viljandimaa meeste tervisefoorumi avasõnad -  Lembit Kruuse, Viljandi maavanem
14:15 - 14:35  Kuhu mehed kodust kaovad? - dr. Kristo Ausmees, MediTA kliiniku meestearst
14:35 - 14:55  Läbi elu tervena liikudes - dr. Peeter Laasik, SA Elva Haigla ravijuht, ortopeed
14:55 - 15:20  Mehe tervis ja eesnääre - dr. Martin Kivi, Ida-Tallinna Keskhaigla uroloog

15:20 - 15:40  Tervisepaus

15:40 - 16:00  Rohkem tervist! - Siim Kabrits, Riigikogu liige
16:00 - 16:20  Kuidas mehed liikuma saada? - Margo Klaos, Lõuna Päästekeskuse juht ja ML Tartumaa meeste aktiivgrupi liige
16:20 - 16:40  Elu vs sport - triatleet Ain-Alar Juhanson
16:40 - 17:00  Ka tugitoolisport on sport! - Lembitu Kuuse, ERR saatejuht
17:00 - 17:20  Särgi alla tuleb tervist koguda - kirjanik Contra

17:45 - 19:00  Sportlik tegevus Viljandi linnastaadioni ümbruses

Sportlikus tegevuses osalemiseks on soovitav kaasa võtta spordiriided ja pesemisasjad. Viljandi linnastaadioni ruumides on võimalused riietumiseks ja pesemiseks.

Paralleelselt meestefoorumiga toimub ka noormeestele ehk poistele suunatud tervisefoorum, mille eesmärk on tõsta noorte terviseteadlikkust.

II Viljandimaa meeste- ja poiste tervisefoorumi korraldajateks on projekt Mehed Liikuma ja Viljandi Maavalitsus. Koostööpartneriteks Eesti Uroloogide Selts, SA TÜK Südamekliinik ja Viljandi Spordihoone.