Festivali raames toimus kolm meistriklassi: laul, viiul ja klaver ning neli kontserti kolmes paigas. Meistriklasse viisid läbi sopran Pille Lill, viiuldaja Sigrid Kuulmann ning pianist Marko Martin. Kaks festivalikontserti toimusid väljaspool Väike-Maarja rahvamaja - üks renoveeritud Kiltsi mõisa suurepärase akustikaga saalis ja teine Väike-Maarja kirikus, et pakkuda nii kuulajatele kui esinejatele vokaalse ja instrumentaalse muusika erinevaid kõlavärve.

Reedel, 2. detsembril, pärast Väike- Maarja muusikakooli õpilaste etteasteid jätkus õhtu Eesti klassikaliste tippmuusikute kontserdiga - viiuldaja Sigrid Kuulmanni ja pianist Marko Martini interpretatsioonide ning tenor Oliver Kuusiku meeleolukate Itaalia aariatega. Sigrid Kuulmann on õppinud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias ja jätkanud oma õpinguid välismaal, Londonis Guilhall Muusika ja teatrikoolis ning Düsseldorfi s Robert Schumanni nimelises Kõrgkoolis. Hetkel õpib Sigrid Kuulmann Eesti Muusikaakadeemia doktorantuuris. Oliver Kuusik õppis Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias Pille Lille ja Virgilius Noreika lauluklassis ning 2006. aastal lõpetas nii magistrantuuri kui ka Guildhall School of Music and Drama ooperistuudio Londonis Rudolf Piernay juhendamisel. Oliver Kuusik on 2008. aastast Rahvusooper Estonia solist. Pianist Marko Martin on andnud soolokontserte ja esinenud orkestritega enamikes Euroopa maades ning Põhja-Ameerikas, debüteerinud Londonis 1999. aastal Filharmooniaorkestri ees ning 2002. aastal soolokontserdiga Wigmore Hallis. Marko Martin töötab klaveriõpetajana Eesti Muusikaja Teatriakadeemias.

Teisel festivalipäeval, laupäeval toimunud kontsert Kiltsi mõisas tõi saalitäie publikut kuulama Prantsuse muusikat. Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias õppiva prantslanna Geraldine Casanova hääl, Jaak Lutsoja akordionimuusika ja Tanel Liibergi kontrabassihelid pakkusid oma kerguse ja virtuoosse mänguga võimsa muusikaelamuse.

Valla 20. aastapäeva kontsert operetimuusikast tõi värskust aastapäevakontsertide muusikalisse ülesehitusse. Rahvusooperi solistid sopran Janne Sevtšenko ja tenor Andres Köster ning Piia Paemurru klaverisaatjana tõid kuulajateni nauditava operetikava.

Festivali viimase päeva kirikukontsert Rahvusooper Estonia bariton Aare Saali ja organist Kristel Aeri vaheldusrikka kavaga pani Väike-Maarja III Muusikafestivalile lõppakordi.

Esimesel festivaliaastal alguse saanud koostöö Pille Lille Muusikute Toetusfondiga tõi seekordsel sündmusel Eesti parimat muusikat nautima üle neljasaja inimese. Tänavuse festivali korraldamiseks saadi toetust Leaderprogrammist ja Eesti Kultuurkapitalilt.

Muusikafestivali õnnestumisse andsid väärt panuse Väike-Maarja vallavalitsus, rahvamaja, õppekeskus, Kiltsi kool, muuseum ja muusikaselts.

2012. aastal toimub muusikafestival 21.-23. detsembrini. Infot toimunud ja toimuvate festivalide kohta leiab internetiaadressil www.v-maarja.ee/muusikafestival.

Taaskuulmiseni!