See imeline kunstiteos sai valmida tänu meie koguduse liikme Toomas Tamme heatahtlikule annetusele ja suurepärasele vitraažikunstnikule Andrei Lobanovile. See on ka Taevaisa vastus meie õpetaja Avo Kiire unistustele ja palvetele.

Vitraaž paigaldati 16.mail, töid juhendas kunstnik Andrei Lobanov isiklikult.

1.juunil toimunud jumalateenistusel õnnistas piiskop Einar Soone Maarja altari ja vitraaži. Sel rõõmsal päeval olid meie külalisteks kunstnik Andrei Lobanov, sponsor Toomas Tamm, praost Peeter Kaldur, abipraost Tauno Toompuu, Kadrina koguduse õpetaja Meelis-Lauri Erikson. Kohal olid ka sõbrad Illuka ja Tudulinna kogudusest ning Iisakust ja kaugemalt. Kiituseks Maarjale kõlas noore solisti Pille-Riin Eriksoni imekaunis lauluhääl.

See imeline vitraaž on kingitus meile kõigile, aga esmalt kindlasti meie õpetajale Avo Kiirele. Täitus tal sellel aastal 25 aastat päevast, mil ta kinnitati EELK Konsistooriumi otsusega Iisaku koguduse õpetajaks. Igal pühapäeval algusega kell 14.00 toimub kirikus jumalateenistus. Olete alati oodatud, et koos kiita ja ülistada Jumalat kogu loodu eest ja imetleda suurepärast kunstiteost.

Suur ja südamlik tänu kõigile abilistele. Aitäh sulle Eiki Kast - tubli abiline vitraaži paigaldamisel. Aitäh Dello Pagariärile, kes üllatas meid väga kauni ja maitsva tordiga. Jumal õnnistab kõiki armastuse ja südamega tehtud heategusid ning annetusi, tema tasub kõigile tehtu eest mitmekordselt.