2010 a. preemiate saajaid oli mitmeid.

Imavere elu edendaja tiitli sai Hermanni Seltsing. Küla on pisike (11 talu), kuid siiski on nad suutnud pingutada, et valmis saada oma külaplats, kus aktiivselt korraldatakse kokkusaamisi. Selle tegevuse käigus on lähendatud noori ja vanemaid ühise eesmärgi nimel. On käivitatud naabrivalve ja hoolitsetakse üksteise eest. Hermanni Seltsing on hoidnud külaelu aktiivsena ja arendanud maaelu tähtsust noorte seas. Imavere Elu edendaja tiitlile esitati veel Merike Touart ja Anto Rull. Merike- alati soe, abivalmis, hooliv ja aktiivne inimene, kes Eistveres asju korraldab. Tänu tema eestvedamisele on korda saanud Eistvere mõisapark, aidahoone ja kuivati. Hoolib oma külarahva kooskäimiste ja ühisürituste eest. Suur tänu talle selle eest. Anto - põline imaverelane, kes on jäänud truuks oma kodukohale ja arendab piirkonnas ettevõtlust. Tema abivalmidus ja sõbralikkus ei ole jäänud noortele märkamatuks. Jagab oma kaitseliidu oskusi ja teadmisi noortega. Lastekaitsepäeval aitab sõpradega läbi viia ellujäämis- ja matkatarkuste töötubasid. On eeskujuks noortele.

Aasta isik on Kuido Paimla, noor ettevõtlik ettevõtja, kes läbi raskuste ja tänu oma visadusele on jäänud püsima ettevõtlusmaastikul. Pärast 8 aastat avamaakurkide kasvatust on teinud investeeringud kasvuhoonetesse. Peaaegu aastaringse tegevusega pakub tööd meie vallaelanikele. Selline ettevõtte käivitamine nõuab palju visadust, julgust ja riski. Sellele preemiale esitati ka Ants Välimäe. 2010 a. viib ta ellu piirkonna mainekujunduskampaaniat” Puhka jalga Imaveres”. Ta on Imavere kultuurielule andnud suure ja omanäolise panuse, tuues koduõuele kvaliteetseid kultuurielamusi. Oma tegemisi teeb suure kire, jonnakuse, sihikindluse ja järjepidevusega. Sõbralikkuse ja kultuurilembusega on nakatanud ka kaaskodanikke.

Parim noor on Timo Reinpõld. Tegutseb 4H klubis alates selle loomishetkest ja on üks nooremaid, kes esindab noori Imavere Valla Noorte Ümarlauas. Lööb kaasa näidendites, filmides ja meisterdamises, aitab korraldada sündmusi ja on alati stardivalmis meeskonnaliige maakondlikel ettevõtmistel, alati abivalmis ja kohusetundlik noor, kes ei tunne sõnafraasi” mis ma selle eest saan“ või “ ma ei viitsi”.

Elutöö tunnustuse sai Sirje Tamm. Tema õlule on jäänud kõige olulisema reformi - maareformi läbiviimine meie vallas. Eestimaalastele nii omased riiud ja tülid maade ja piiride ümber on ta kasupüüdmatult, aruka ja mõtestatud järjepideva tööga suutnud lahendada. On äärmiselt täpne ja korrektne. Tal on mõnus huumor ja sõnaseadmise osavus.

Eripreemia anti Virve Ellermaale. Teda teavad kõik imaverelased kui Vanaema. Nii kutsuvad teda vanad ja noored, austavad ka kõige “ kraademad” külalapsed. Oma teadmisi ja kogemusi on lahkelt nõus jagama. Tema puhul kehtib lause” andmisrõõm on kõige suurem rõõm”. On abivalmis, lahke, vastutulelik ja õrna südamega. Läbi katsumuste eluteel on säilitanud sädeme. Seda sädet jätkub tal kõigile ja kõigele.

Palju õnne ja edu premeeritutele edaspidiseks!

Sünnipäevapidu jätkus tantsuga ansambel Igatahes saatel.