See samm oli suureks üllatuseks kõikidele meie sõpradele ja sugulastele, kes imestasid, miks me tahame elada niivõrd maailma serval, vanajumala selja taga. Tegelikult ei olnud keegi meist varem Padisel käinud ning me ei olnud tuttavad siinse piirkonna, eluolu ega ka kohalike inimestega. Seega, miks just Padise vald?

Padise osutus valituks päris mitmel põhjusel. Esiteks on siin kõik tänapäevaseks eluks vajalik olemas ehk keskuses on mõnusalt kompaktselt koos lasteaed, kool, pood, vallamaja, politsei, perearstikeskus, bussipeatus ja postkontor. Väga meeldivalt üllatas, et lasteaed ja kool asuvad metsa sees, kus lapsed saavad tegutseda ja kasvada koos loodusega. Tegelikult on kogu Padise vald tänu mitmekülgsele loodusele (mereäär, metsad, rabad, järved) üks Eestimaa kauneimaid elupaiku.

Teiseks kolimise põhjuseks oli muidugi kaugus - õigemini Padise valla lähedus - Tallinnale. Väga tore, et vaid 50 minutiga saab pealinna ning sõidu jooksul saab auto aknast nautida korrastatud talupidamisi, lummavat loodust ja ajaloolisi ehitisi (nt Padise kloostrit ja mõisa).

Tihti arvatakse, et maal elamine sobib pigem vanemas eas ning noored pered peaksid elama linnas või vähemalt selle lähedal, sest muidu läheb igapäevane elu liiga keeruliseks (lapsed lasteaeda-kooli-trenni, vanemad tööle). Meie aga, kahe rõõmsa lapse vanemad, olles elanud nii korteris kui ka eramajas, olime jõudnud arusaamisele, et meie päris oma kodu võiks olla ikkagi maal, eemal linnakärast. Kodu, kus on palju rohelust ja loodust ümberringi, sinine taevas ja öösiti säravad tähed (mitte suurlinna tuledest valgustatud), heinamaa ja palju ruumi kõigile, nii kahe- kui ka neljajalgsetele. Kodu, kus lapsed saavad vabalt joosta, mängida, õppida loodust tundma ja tunda rõõmu värskes õhus töö tegemisest. Kodu, kus saab kaasa rääkida ja paremaks muuta kogu piirkonna elu-olu. See ongi meie jaoks meie oma kodu Padise vallas, paiknedes armsasti maailma serval, kus meie pere on õnnelik!
__________________________________________________

Miks Sulle meeldib elada Padise vallas?

Aivar Pilv:

Mina ei tulnud Padise valda elama... Valisin maja ja koha maja ja koha järgi. Padise valla territooriumil paiknev loodus on investeerimist väärt. Olles nüüd pea viis aastat siin, märkan juba inimesi enda ümber. Inimesi, kes hoolivad oma kodukohast, naabritest ja tahavad, et nende kodukoht ei oleks pelgalt öömaja või tuulevari, vaid kogukond, kus väärtustatakse inimesi, nende tegevusi, ja ollakse valmis toetama üksteist eesmärgiga tagada tulevik oma lastele ja sealt edasi. See on suur väärtus!

Peeter Malve:

Tallinnast tulles pikki Haapsalu maanteed algab pärast Rummut justkui teistsugune Eesti. Selline kena paik, kus elavad mõnusad Eesti inimesed. Sestpärast tulime perega siia ja istutasime ennast paikseks.

Helen Koov iste:

Mulle meeldib siin, sest siin on minu kodu, koduküla, loodus ümberringi. Saan siin olla mina ise. Mulle meeldib Padise piirkonna looduslik mitmekesisus: meri, järved, rabad, metsad - kõik käe-jala juures, ka rikas kultuuripärand. Ja mulle tundub, et me oleme hakanud kasvama kogukonnaks - see teeb tõsiselt rõõmu. Aitäh teile kõigile!

Ev e Jakob son:

Aknast välja vaatamine ei tähenda siin võõrast aknast sisse vaatamist. Kõik, mida näen, on mu oma pere mitme põlve jooksul teinud, see hoiab ja seda tuleb hoida!

Külli Arukask:

Tundub, et juured on sügavalt maas ja neid lahti kangutama hakata pole kunagi veel mõttesse tulnud. Elan imeilusas kohas ning see, et tööle on pikk maa sõita, mind ei heiduta.

Rein Luhaorg:

Ma ei ela siin. Aga ma pole ka turist. Ma pusin siia oma kodu ehitada. Jupp aega juba. Mida kiita? Toredad naabrid, üleüldse vahva rahvas. Maaõhk, metsloomad käivad õues, oeh. Ja tegelikult ju palju muud musttuhat pisiasja, mida üksikuna välja tuua pole mõtet, aga mille puudumine annaks ilmselt kohe tunda.

Kristjan Otsmann:

Meie kolime Alliklepa Änglema poole serva elama loodetavasti augustis. Miks just siia? Mõned olulised märksõnad: loodus (mets ja meri), inimesed, mõistlikul kaugusel Tallinnast - piisavalt kaugel, et oleks «maa» ja piisavalt lähedal, et saab vajadusel Tallinnas asju ajada.