Tähelepanuväärne on seegi, et koori patrooniks sai EKE juhatuse esimees, praegune Virumaa mees ja koori auliige Vivo Tamm ning peadirigendiks  põline virulane ,professor Ants Üleoja. Koori esialgne nimi oligi EKE Inseneride Meeskoor ning koori harjutused toimusid EKE Projekti saalis. Pärast 15 aastat kestnud eksirännakuid jõudis meeskoor lõpuks tagasi koju, ehk on nüüd Tallinna Tehnikaülikooli kultuuriklubi täieõiguslik kollektiiv ja kannab Inseneride Meeskoori nime. Koori abidirigendiks oli algusaastatel  Ants Üleoja nooruke tütar Elo Kaarepere, kellest on nüüdseks saanud Virumaal tuntud ja tunnustatud koorijuht ja muusikategelane. Ajad muutuvad ning Elo nimigi on muutunud uuesti Üleojaks.

Inseneride Meeskoori laupäevastel kontsertidel koosesineva kammerkoori Solare peadirigendiks ongi meie väike Elo, kes kuuldavasti on koori imeliselt kõlama pannud. Ilmselt polegi siin midagi imestamapanevat ,sest enamus Inseneride Meeskoori mehi mäletab hästi Elo nõudlikkust, täpsust ja kompromissitust koori muusikalise taseme kujundamisel.

Oma 25 tegevusaasta jooksul on meeskoor edukalt osalenud mitmetel koorikonkurssidel Tallinnas, Riva del Cardas , Mariboris, Viinis ja mujalgi. Kontsertreisid on Inseneride Meeskoori viinud Ameerika Ühendriikidesse, Kanadasse, Saksamaale, Inglismaale ja Šotimaale, Venemaale, Skandinaavia riikidesse, Lätti, Hollandisse, Tšehhimaale, rääkimata Hiiu -ja Saaremaast. Inseneride Meeskoor on ennekõike kontsertkoor ning on oma tegutsemisaja jooksul kogunud oma repertuaari suurema osa Eesti meeskooriklassikast ja hulgaliselt kirikumuusikat, kuid koori esinemiskavadest ei ole puudunud ka näiteks täispikk kontsert Raimond Valgre loomingust.

Meie suurima publikuarvuga kontsert oli möödunud suvel Viljandi folgil, kus esinesime koos ansambliga Tuulelõõtsutajad ning meid oli kuulamas umbes 1500 inimest, väikseima publikuga kontsert toimus aga mõne aasta eest Sillamäe Kultuurikeskuses ,kus koos riietehoiutädiga oli saalis publikut neli inimest.

Meie koori peadirigendiks on kõik need 25 aastat olnud professor Ants Üleoja . Koori abidirigentideks on Antsu endised õpilased Eesti Muusikaakadeemiast  Killu Rikker ja Kuldar Schüts.


Hea Virumaa rahvas. Inseneride Meeskoor ja kammerkoor Solare ootavad teid laupäeval oma kontsertidele Rakveres ja Jõhvis !