Tegin sellepärast, et usun, et asju saab teha paremini. Tegin just sellise otsuse, sest nägin, et tants "uute jõudude" ümber pole enamat, kui sama sisu uus pakendamine. Aga vaja on uut sisu, uusi inimesi ja värsket kaasmõtet. Aeg näitab, kas olen idealist või õnnestub ka tegelikult midagi ära teha. Konkreetsemalt soovin oma nägemust heast valitsemisest ja väärtushinnangutest realiseerida riigikogu ja valitsuse tegemistes kaasa lüües.

Mida see muudab Saue valla jaoks?

Saue valla jaoks ei muuda see suurt midagi. Kui miskit muud minust sõltumatut vahele ei tule, siis selle valitsemisaja aastani 2017 töötame täie auruga edasi. Tuleb püstitada uued senisest pikemaajalisemad eesmärgid, haldusreform ja rahvastiku vähenemine on laiemad Eesti teemad, mida peame moel või teisel enda jaoks teadvustama. Pisemaid asju, mis koalitsioonileppes kirjas ja elluviimist ootavad, on hulgaliselt.

Mis saab edasi valimisliidust Koostöö?

Koostöö on olnud oma loomisest alates iseseisev ja sarnast kohaliku tasandi juhtimist pooldavaid inimesi ühendav organisatsioon. Kaks valimistsüklit on seda liitu karastanud ja tugevdanud, terad mõnevõrra ka sõkaldest eraldanud.

Seltsingu tegemistes jään kindlasti ka edaspidi kaasa rääkima, sest usun, et omavalitsuse juhtimises saab valimisliitudel jätkuvalt olema suur tulevik. Need on mõttekojad, kus laua taga saavad kokku erinevate eluvaldkondade esindajad, sh miks mitte ka parteide liikmed, kelle ühine eesmärk on kohaliku elu paremaks muutmine.

Selles mõttes ei ole partei kindlasti mitte nakkushaigus, mis peaks inimese ühiskonnast eraldama.

Vastupidi, parteid on ja jäävad „suures poliitikas" ilmselt domineerima ja seetõttu on oluline neid oma südametunnistuse järgi toetada ja nende tegemistes kaasa lüüa.