Selliste sõnadega avasime Tuhalaane külas isadepäevale pühendatud aktuse. Tuhalaane külamaja koostöös MTÜ Tuhalaanega otsustas hakata iga-aastaselt tähistama isadepäeva. Ja mitte vaid lihtsalt päeva tähistama, vaid ka oma isasid tunnustama. Alates sellest aastast valime oma küla Aasta Isa. Tänavu olid kandidaatide nimekirjas kõigi meie külas sündinud laste isad ja vanaisad. Ühtekokku oli neid 22. Aasta Isa tiitli saaja otsustasid emad. Igal emal oli võimalus anda üks hääl mehele, kes nende arvates vääriks tiitlit. Häält ei saanud anda oma lapse isale. Otsest statuuti küll ei olnud, kuid emadele koostatud memos oli kirjas, et tiitlisaaja ei peaks olema vaid oma laste jaoks superisa, ta võiks olemas olla ka kogu küla jaoks.

Korraldajate otsus oli, et kõik need isad vääriksid tiitlit, seega ei unustatud ühtegi nimekirjas olevat isa ega vanaisa. Käsitööringi liikmete abil valmisid kõikidele isadele ühesugused keraamilised kruusid ja vanaisadele keraamilised õllekapad ning loomulikult tänukirjad.

Aasta Isa tiitel anti emadelt kõige enam hääli saanud Ermas Heinale, kes on üles kasvatanud 3 last ja alati olemas kõigi külas toimuvate sündmuste elluviimisel. Tema jaoks kujundas kohalik vabakutseline kunstnik käsitsi maalitud T-särgi, millel on Ermase lapse portree. Päeva aitas sisustada kloun Ummi, kes lõbustas kohaletulnud peresid.

Kindlasti jätkame Aasta Isa valimist ka järgmistel aastatel, siis küll juba veidi teistmoodi.

Üritust toetas Kohaliku Omaalgatuse Programm.