Samas mängitakse eelmisel aastal suure publikumenu saavutanud ja mitmes kategoorias teatriaasta auhindadele kandideerivat lavastust „VARGAMÄE VARJUS“ .

"VARGAMÄE VOONAKE" on katse läbi Tammsaare „Tõe ja Õiguse“ II, IV ja V osa jõuda lähemale eestluse elu- ja kultuurimõttele või nagu lavastaja ise ütleb: „Meil on üpris palju musta, üsna palju valget, aga liiga vähe sinist.“

Seekord otsib Lennuk pidet A.H. Tammsaare isiksusest ja lähikondlaste mõjudest autori loomingus, laiendades seda suhestumist eestlusega üldisemalt. „ Kui palju on Indrekus, Andreses, Tiinas ja Karinis Tammsaaret ennast kui kirjanikku/inimest. Kui palju on seal tema lähikondseid: sugulasi, tuttavaid, eestlasi laiemalt. Milline on Tammsaare suhtumine looja vastutusse oma loomingu suhtes ja kui palju on selles kõiges EESTLAST? Üks USK vajab tapmist. Üks NAINE vajab armastust. Üks MEES ootab ja loodab. Üks suur KÜSIMUS aga jääb – kes on INIMENE?“

Osades: Indrek – Toomas Suuman, Andres – Peeter Rästas, Karin – Anneli Rahkema, Tiina – Liisa Aibel. Lavastaja Urmas Lennuk, lavastusdramaturg Anne-Ly Sova, lavastuskunstnikud Liisa Soolepp ja Urmas Lennuk, muusikaline kujundus Tarmo Keskküll.

Esietendus 28. juulil A. H. Tammsaare muuseumis Vargamäel saunikute juures. Edasi mängitakse 29, 30, 31. juuli ja 12, 13, 14, 18, 19, 20, 21. augustil kokku 11 õhtul.

Taas mängitakse A. H. Tammsaare muuseumi rehetares U. Lennuki „VARGAMÄE VARJUS“, mis leidis eelmisel aastal publiku poolt väga sooja vastuvõtu. Sel suvel mängitakse etendust viimast korda ajavahemikul 4. - 11. augustini kokku 8 õhtul.

„ Lavastus „Vargamäe varjus“ kõneleb loo sellest, kuis armastus Vargamäelt mõneks ajaks varvast viskas. Ometi pole see lugu üdini traagiline ega ammugi mitte lootusetu masenduse buldooser, mis meid kõiki hunnikusse lükkama on kutsutud. Siin on oma siirus ja armastus, kaunid ning haprad sõnad ja suudlused. Siin on rammus maakeel, milles mehed oma pentsikuid õiguseid taga jahivad.

Siin on sakraalset pidulikkust, mis põimub kentsakate karakteritega. Siin on kõike, mida elu võõraks ei tunnista.“

Osades: Ülle Lichtfeldt, Indrek Saar, Tarvo Sõmer, Velvo Väli  jt.

Lavastaja Urmas Lennuk, lavastusdramaturg Siret Paju, lavakunstnik Mihkel Ehala, kostüümid Liisa Soolepp, muusikaline kujundus Tarmo Kesküll.

Pileteid etendustele võib soetada alates 20. aprillist Piletilevi müügikohtades.