Laulud võivad, lähtuvalt Franciscuse "Päikeselaulust", rääkida päikesest ja kuust ja tähtedest, Loojast ja loodust, elust ja surmast, armastusest ja sõprusest, valust ja üksindusest, inimesest meie kõrval ja meis endis, aga ka lihtsalt möödunud suvest või saabunud sügisest. Igaühel on midagi, millest laulda ja laule luua. Kirikusse võib tulla kogu oma eluga, rääkida ja laulda kõigest sellest, mis on meile elus oluline ja tähtis.

Muusikaõpetajate ülesanne on õpilasi innustada konkursil osalema, aidata neil oma laul kirja panna ja sellele saade kujundada. Muusikaõpetaja võib olla ise klaverisaatja, aga miks mitte panna kokku ka väikese saateansambli. On oluline, et õpetaja ei sekkuks loomeprotsessi ega teeks lapse eest laulu ära.

Konkurss toimub kolmes vanusegrupis: 1.-6., 7.-9. ja 10 .-12. klasside õpilased. Eelvoor on Pärimusmuusika Aida väikeses saalis 11. oktoobril kell 13, lõppkontsert Jaani kirikus 15. oktoobril kell 18.

Registreerimiseks on vajalik täita registreerimisvorm, millele lisatakse omaloomingulise laulu tekst, ja saata aadressil Pikk tänav 6, Viljandi 71003, Viljandi Jaani kogudus või e-postiaadressil viljandi.jaani@eelk.ee , märgusõna PÄIKESELAUL.

Registreerimise tähtaeg on 7. oktoober. Registreerimisvorm ja statuut on koguduse kodulehel.