Laulude stiili kohta ettekirjutusi ei ole. Osa võib võtta üksi ja mitmekesi, pilli saatel ja ilma. Laulud võivad rääkida päikesest, kuust ja tähtedest, loojast ja loodust, elust ja surmast, armastusest ja sõprusest, valust ja üksindusest, inimesest meie kõrval ja meis endis, aga ka lihtsalt möödunud suvest või saabunud sügisest. Igaühel on midagi, millest laulda ja laule luua. Kirikusse võib tulla kogu oma eluga, rääkida ja laulda kõigest sellest, mis on meile elus tähtis.

Muusikaõpetajate ülesanne on innustada õpilasi võistlusel osalema, aidata neil oma laul kirja panna ja sellele saade kujundada. Õpetaja võib olla klaverisaatja või panna kokku väikese saateansambli. On tähtis, et ta ei sekkuks loomeprotsessi ega teeks lapse eest laulu ära.

Võistlus peetakse kolmes vanuserühmas: I-VI, VII-IX ja X-XII klassi õpilastele. Eelvoor on pärimusmuusika aida väikeses saalis 11. oktoobril kell 13, lõppkontsert Jaani kirikus 15. oktoobril kell 18.

Registreerimiseks on vajalik täita vorm, millele lisatakse omaloomingulise laulu tekst, ja saata aadressil Pikk tänav 6, 71003 Viljandi, Jaani kogudus, või e-postiaadressil viljandi.jaani@ eelk.ee, märgusõna «Päikeselaul ». Registreerimise tähtaeg on 7. oktoober. Vorm ja statuut on koguduse kodulehel www. eelk.ee/viljandi.jaani.

Lisainfot saab Signe Ristisaarelt telefonil 5816 4966 või epostiaadressil signeristisaar@ gmail.com .