Sellel aastal toimus juba 34. jaanijooks ning sellel sündis mitu rekorditki. Esimest korda ületati 300 osaleja piir: lõpetas 313 jooksjat ja kepikõndijat. Eelmisel jaanijooksul lõpetas 297 jooksuhuvilist. Samuti rõõmustas lastejooksudes osalejate märgatav kasv - kokku 133 3-10-aastast last (eelmisel aastal 113). Üldse võistles 34. jooksul 446 jooksusõpra.

Rajarekordeid purustasid nii mehed kui naised. Meestest võitis neljandat aastat järjest Paistu mees Keio Kits (EMÜ SK), kes ületas eelmise, Martin Moosesele kuulunud rajarekordi 4 sekundiga, uus rekord on 14.14,4. Teiseks tuli Staieri mees Keijo Priksi ning kolmandaks rakverlane Andrus Leini.

Üldarvestuse 24. lõpetanud esimene naine Liina Luik (TÜ ASK) alistas esmakordselt 17 minuti piiri ning uus naiste rekord on nüüdsest 16.58,2. Eelmine kuulus 2004. aastast Anneliis Vahtramäele ajaga 17.21. Teine naine Leila Luik oli 31. ja kolmandaks jäeti eelmise aasta võitja Grete Tõnne, kes jõudis 34. kohale. Kaks esimest naist esindasid Tartu Ülikooli spordiklubi ja kolmas maaülikooli.

Märt Israeli parimale Karksi valla mehele pandud auhinna viis koju kohalik parim noorjooksja Aleksander Rahnel, kes üldarvestuses oli kümnes. Karksi valla meestest mahtusid veel kahekümne sisse tublit jooksu teinud Joosep Mooses ja Magnus Kase. Karksi valla parim naisjooksja oli Kerti Einstein.

26. korda osales jaanijooksul Anti Vutt, kes on olnud jooksu võitja neli korda. Talle anti üle ka 25 korda osalenu meeneplaat. Jaanijooksu juhendi kohaselt peeti eraldi meeles ka Oliver Gisket, Jaanus Johansoni, Kaarel Krjutškovi, Raivo Nõmme ja Raiko Velbaumi, kes on osalenud viieteistkümnel jaanijooksul.

Korraldajatel on hea meel tõdeda, et see jooksuüritus on oma osalejate arvu kasvu ja pealtvaatajate hoogsa kaasaelamise tõttu võitnud jooksusõprade südameid. Järgmisele, 35. jaanijooksule vaadates loodame juubelijooksule kohaseid eriauhindu ning meeste poole pealt vajab ületamist 14 minuti piir.

Täname 34. jaanijooksu sponsoreid. Need on A. Le Coq, EPP, Viljandimaa Spordiliit, Euro Oil, Lillehaldja Lilleäri, Nuia PMT, Monopol, Iivakivi, Abja Tarbijate Ühistu, Micus, Sallaste, Autosalong, Ligur Motors, Seedri Puukool, Solveiko, Karksi-Nuia Aianduse ja Mesinduse Selts, 4Kids, Vallahooldus, Märt Israel ja Karksi vald oma allasutustega. Tänu toetusele suudame jooksjatele pakkuda täiusliku jooksurõõmu.

Jooksu protokollidega saab tutvuda internetis www.sportinfo.