4 võistkonnaga turniiril võitis esikohta otsustanud mängus Aruküla meeskond 2:1 Sõjakooli meeskonda Tartust. III-IV koha kohtumises õnnestus Aravete meeskonnal tänu paremale punktide vahele (geimid 1:1) edestada Käravete meeskonda, kes oli aga ainus nn oma küla meeskond. Järgmine seeriavõistluse etapp on 16. veebruaril algusega kell 18.30 Aravete Spordihoones. Pane oma 4-liikmeline võistkond kokku ja tule osalema - tegu on eeskätt tervisespordi turniiriga, kus mänguoskused ei ole kõige tähtsamad.

Aastalõputurniiril korvpallis Aravete Spordihoones osales 7 võistkonda 24 mängijaga. Turniir kujunes väga tasavägiseks ja nii jäi võitjat 5.kohast lahutama vaid 2 punkti. 5 võidu ja 1 kaotusega tulid turniirivõitjateks Ambla SK mängijatest koostatud võistkond koosseisus Rauno Tikko, Erkko Linnas ja Kristjan Laht, II kohale jäi 4 võidu ja 2 kaotusega Paide Viking Window võistkond koosseisus Mirko Oja, Märt Rohlin ja Tõnis Tõnström ja III kohale samuti 4 võidu ja 2 kaotusega Rae valla võistkond koosseisus Rait Ehrmann, Indrek Kaskpeit ja Tõnis Ukkivi. Turniiri vaheaegadel peetud lisavõistlustel võitis 3- punkti visete võistluse Ivo Kitsing, sopsuvõistluse Kristjan Laht ja esmakordselt kavas olnud 3 tabamuse võistluse Märt Rohlin, kes alistas põnevas finaalis Erkko Linnase. Turniir kulges väga ladusas rütmis ja selle eest tänud osalejatele ja Tuuli-Riinile, kes tegutses sekretariaadilauas.

Ambla Spordiklubi korvpallimeeskond jätkas mänge Eesti Meistrivõistluste I liiga vahegrupiturniiril kaotusega Audentes SG/Noortekoondise meeskonnale 82:88, TTÜ SK meeskonnale 67:70 ja KK Pärnu II meeskonnale 82:97. Esimene võit I liigas aga õnnestus saada Paides, kus kohalikus Järvamaa derbis alistati Viking Window meeskond 79:59.

Eesti valdade XX Talimängude korvpalli alagrupiturniiril Rae vallas Jüris õnnestus Ambla valla meeskonnal alistada Rae valla meeskond 38:32, Kernu valla meeskond 51:21, Märjamaa valla meeskond 39:30 ja Koeru valla meeskond 54:15 ning sellega tagati ühtlasi ka õigus osaleda 3.-4. märtsil Kuremaal toimuval Eesti valdade Talimängude korvpalli finaalturniiril.

Algasid Järvamaa MV korvpallis, kus sel aastal mängitakse ainult ühes liigas. Nagu ikka, osalevad meistrivõistlustel meie vallast Ambla SK meeskond, kellega on seotud meie kõige suuremad lootused ning ka Aravete meeskond. Esimestes kohtumistes on Ambla SK meeskond alistanud Koigi 79:71, Väätsa 102:62 ja Koeru 119:28, Aravete meeskond alustas turniiri aga kaotustega Viking Window-le 59:89, Luutar Laenud meeskonnale 47:89 ja Türile 52:94. Peale põhiturniiri mängitakse nn kohamängud 4-liikmelistes gruppides ja meistrivõistluste lõplik paremusjärjestus ja maakonna meistermeeskond selgub aprillikuus.

Aravete meeskond mängib sel aastal koosseisus Aare Jamnes, Raido Rohi, Ivari Ilusk, Reimo Treier, Risto Tikko, Sirgo Voore, Romet Uudeküll, Magnus Künnapas, Janek Lahe, Mikk Paap, Martin Tamlak, Tõnis Voore, Taivo Sisask ja Ivo Kitsing. Ambla SK meeskond mängib oma tavapärases koosseisus.

Saalijalgpalliturniiril Türi Ganvix Cup osalenud Ambla Vallameeskonnale oli see sel hooajal juba 5-ks saaliturniiriks ja 8 võistkonna konkurentsis saavutati 6.koht, olles ainus Eesti MV IV liiga meeskond (ülejäänud osalejad olid kõik II ja III liigast). Alagrupiturniiril kaotati Türi Ganvixile, viigistati Järva-Jaaniga ja alistati Vändra I võistkond, kuid 5.-6. koha mängus tuli alla vanduda Pärnu II meeskonnale 2:5. Järvamaa võistkondadest jäädi III kohale Paide Kumakese ja Türi Ganvixi järel ning Koeru SK ja FCF Järva-Jaani ees. Järgmine saalijalgpalliturniir Ambla Vallameeskonnale on juba 11. veebruaril, kui osaletakse Imavere Cup turniiril. Enne seda aga toimub Aravete Spordihoones veel Ambla Külaliiga saalijalgpalliturniir, kuhu ootame lisaks Vallameeskonna mängijatele ka kõiki teisi jalgpallihuvilisi, eriti suvises Ambla Külaliigas osalenud võistkondi ja mängijaid.

Ambla SK suusatamise seeriavõistluse 1.etapil, mis sõideti vabatehnikas Kangrumäe radadel, osales 38 suusatajat Järvamaalt, Harjumaalt ja Lääne-Virumaalt. Võisteldi 5-s erinevas vanusegrupis ja eriti rõõmustas nooremate aktiivne osavõtt.

1.etapi paremad olid:
-10 a T Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Anni Jalakas;
-10 a P Marius Kaarjärv, Aron Ott, Martin-Mihkel Meidla;
11-13 a T Merili Sirvel;
11-13 a P Jarmo Kaasiku, Stener Raaper, Kasper Keerberg;
14-16 a T Mairis Õispuu, Egle Sepp, Teisi Sirvel;
14-16 a P Kaarel Kasper Kõrge;
17-34 a N Hanna-Maria Puhke;
17-39 a M Siim Part, Kalmer Jalast, Raido Rohi;
N vet Maris Kaarjärv, Tiina Idavain, Maili Antons;
M vet Ivar Pilv, Reimo Kaasiku, Kalju Toomas.

2.etapil, mis sõideti klassikalises tehnikas, osales juba 57 suusatajat ja

2.etapi paremad olid:
-10 a T Kaidy Kaasiku, Keidy Kaasiku, Anni Jalakas;
-10 a P Maarius Kaarjärv, Kristo Sepp, Marten-Mihkel Meidla;
11-13 a T Merili Sirvel;
11-13 a P Jarmo Kaasiku, Stener Raaper, Kasper Keerberg;
14-16 a T Mairis Õispuu, Egle Sepp;
14-16 a P Kaarel Kasper Kõrge, Rauno Sepp, Kristen Pilv;
17-34 a N Hanna-Maria Puhke, Siret Niinepuu;
17-39 a M Heimar Altmets, Janno Rodendau, Kaspar Kelgo;
N vet Tiina Idavain, Jaana Matvejeva, Maili Antons;
M vet Raivo Kaasiku, Vello Lillipuu, Ivar Pilv.

Seeriavõistlusel peetakse kokku 4 etappi, millest 3.etapp sõidetakse vabatehnikas 8. veebruaril algusega kell 18.00 Kangrumäe 1 km ja 2 km valgustatud radadel.

ETV-Swedbanki noorte karikasarja 1.etapil suusatamises näitasid kõrget taset Ambla SK noored suusatajad. Klassikalises tehnikas sõidetud etapil saavutasid klassis N11 kaksikvõidu kaksikõed Aravetelt Kaidy ja Keidy Kaasiku. Samas vanuseklassis näitas samuti head minekut Anni Jalakas, kes tuli 11. kohale. Teistes vanuseklassides said paremaid kohti M13 grupis Jarmo Kaasiku 9. koha, N20 grupis Hanna-Maria Puhke 12.koha ja M16 grupis Kaarel Kasper Kõrge 13.koha. Eesti noorte MV-l suusatamises said Ambla SK noored suusatajad aga klassikalises tehnikas sõidetud 2-l esimesel distantsil Kaarel Kasper Kõrge M16 vanuseklassis 9,9 km 14. ja 10 km 13.koha ja Hanna- Maria Puhke N20 vanuseklassis 4,4 km 11. ja 5 km 9. koha.

11. veebruaril toimuvad Aravetel Järvamaa IV Talimängud.

Kavas on 7 erinevat spordiala ja osalema oodatakse kõiki Järvamaa omavalitsuste võistkondi. Talimängude ajakava on järgmine:

09.30 Avamine Aravete Spordihoones
10.00 Juhtide kolmevõistlus Aravete Spordihoones
10.15 Suusatamine Kangrumäel, S-F Kardikeskuses
10.15 Korvpall Aravete ja Järva- Jaani Spordihoonetes
10.15 Kabe Aravete Keskkoolis
10.15 Male Aravete Keskkoolis
10.15 Lauatennis Ahula võimlas
14.00 Mälumäng Aravete KK aulas

Mängude lõpetamine ja autasustamine Aravete KK aulas

Lõunasöök igale osalejale on Aravete KK sööklas. Iga osaleja saab ka Järva Talimängude meene. Kui Vallalehe lugejal on huvi mängudel osaleda, siis saab seda kindlasti teha suusatamises, kus osavõtjate arv on piiramatu ja distantsid tavasportlasele kindlasti jõukohased. Huvitava kogemuse saab nn pühapäevasuusataja kindlasti ka elektroonilisest ajavõtust, mida sellel võistlusel on võimalik kogeda. Võistkondlikel aladel on võistlejate arv küll piiratud, kuid kindlasti ootan kabe ja malehuvilisi endast teada andma, sest nende alade huvilistest meie vallas ülevaade puudub. Male ja kabe võistkonna moodustavad 1 mees, 1 naine ja 1 noorvõistleja (sünd.1996 ja hiljem). Talimängude juhendi leiad Järvamaa Spordiliidu kodulehelt.

Nimelise registreerimise tähtaeg on 8. veebruar (9. veebruaril hakatakse koostama stardiprotokolle). Suusahuvilised saavad ennast kirja panna koolide kehalise kasvatuse õpetajatele, Aravete Spordihoone valvelauda, Reimo Kaasikule või Leo Matikainenile. Ära registreerimisega hiljaks jää, sest registreerimata starti ei lubata.