Aasta esimesed valla meistrid selgitati rahvamajas kabes ja males, kus oli vastavalt 20 ja 12 osalejat. Parima Mäetaguse SK esindajana oli Rene Kundla 7 punktiga 10st võimalikust kolmas. Ülejäänud kategooriates jäid esikohad Mäetagusele: naistest oli parim Evi Vool, poistest Rando Fomin ja tüdrukutest MeeliIngrid Fomina. Maleturniiril mahtusid meestest esikolmikusse Sergei Novikov ( Jõhvi EP SK), Rene Kundla ja Helmut Laanjärv ( Jõhvi/Mäetaguse SK), naistest oli parim Svetlana Pritulina (KohtlaJärve SK Valge Ratsu), poistest oli parim Kirill Gromov ( Jõhvi/SK Diagonaal) ja tüdrukutest MeeliIngrid Fomina.

***

Koolinoorte pallimängusarja „Võrgud sahisema“ avaetapil Jõhvis sai Mäetaguse põhikooli võistkond teise koha, kusjuures ülekaalukalt võideti mälumäng, kus valla poisid kogusid 27 punkti ja ülejäänud viis võistkonda said kokku 25 punkti.

***

Mäetaguse esimesel vabatehnika suusasprindivõistlusel saatis superfinaalis edu Piret Niglast ja Argo Rebbanit. Meeste superfinaali võitis kohalik sõitja Argo Rebban, kes suutis revanšeerida PV vanuseklassi sõidus kohtlanõmmelaselt Mikk Roodenilt saadud nappi kaotust. Järgnesid Kaspar Räitsak ja Marek Peet, kes ka meeste põhiklassi sõidus olid lõpetanud samas järjekorras. Meesveteranidest oli parim Mäetaguse spordiklubi juhatuse liikmena võistluse ellu kutsunud Ainar Saatman. Naistest pani oma paremuse maksma NV klassi võitja, Mäetaguse suusatreener Piret Niglas, kelle järel lõpetas Jonne Rooma Toilast. Neidude võistlussõidu päeva parima ajaga võitnud MariethePiret Niglas leppis superfinaalis kolmanda kohaga. Järgnes parima Mäetaguse valla esindajana Meeli Heeringson.

***

Jõhvis peetud Eestimaa valdade talimängude eelturniiril oli Mäetaguse üks kahest (lisaks veel Jõhvi) IdaVirumaa omavalitsusest, kes olid esindatud kõikidel kavas olnud aladel: meeste ja naiste korvpallis, lauatennises, males ja kabes. Veebruari lõpus Lähtel peetavale finaalturniirile lunastasid pääsme kabetajad ja lauatennisistid, lisaks võisteldakse Lähtel suusatamises.

***

Kohtla-Järvel peetud petangi Eesti sisemeistrivõistlustel segapaarismängus osales kolm Mäetaguse SK esindajat, Rene Kundla (mängis koos Piret Niglasega) sai 9. koha, Airi Kruusma/ Jaan Sepp pidid leppima 11. kohaga. Tallinna lahtistel meistrivõistlustel triodele sai koos jõhvilastega mänginud Kundla 7. koha.

***

Mäetagusel valelähtega (algselt väljakuulutatud kuupäeva asemel peeti avaetapp tehnilistel põhjustel nädal hiljem, korraldajad vabandavad segaduse pärast) startinud ujumissarja avaetapil oli 50 m kiireim veel poiste klassi kuuluv Allan Vool (35,97), meeste klassi kiireim oli Sergei Žarikov (43,10) ja päeva kolmandat aega näitas peakohtuniku ameti kõrvalt ka võistelda jõudnud Taavi Toomel (46,55). Aja alla minuti said veel naiste klassi parim Regina Sakkool (49,02), tüdrukute klassi parim Valeria Pugatšova (50,83), Uljas Kaljola (56,94), veteranide klassi parimana külaline Tallinnast Toomas Mander (58,92) ja Allan Ventsel (59,70). Sarjas on kokku üheksa etappi, viiel on kavas 50 ja neljal 100 meetri ujumine, kusjuures iga võistleja saab ise valida endale sobiva ujumistehnika.

***

Ida-Virumaa sporditeemalise mälumängu avaetapil Jõhvis sai tiitlikaitsja Mäetaguse teise koha.

***

Ida-Virumaa korvpallimeistrivõistluste esiliigas kaotas Mäetaguse 73:80 Viru JVPle, kuid võitis 81:59 Kiviõli/Maidlat.