Jäätisetegu pole raketiteadus
“Oleme valmistanud jäätist juba viis aastat. Lisaõpetust olen saanud Itaaliast ja sellest tulenevalt on meie poe jäätised pisut itaaliapärased,” rääkis üks poe omanikest ja jäätisemeister Sulvi Munk. “Järgime alati Itaalia jäätisevalmistamise põhimõtet, et tooraine peab olema värske ja pärinema võimalikult lähipiirkonnast.”
Munk õpetab talupoes jäätisevalmistamise töötoas ka lastele, kuidas päris-jäätist poes ära tunda. Kuidas aru saada, kas on kasutatud naturaalset vaniljet või vanilliini? Kui jäätis on lumivalge, on kasutatud vanilliini, kui on näha väiksed pruunid täpikesed, on tegemist naturaalse vaniljega.
“Räägin lastele, et kõige parem jäätis on tehtud ikka värsketest kohalikest toorainetest. Niisiis käime naabertalus lehmi vaatamas. Tänapäeva lapsed on maaelust kaugenenud ja tihtipeale nad ei teagi, kust piim poodi tuleb, “ jutustab Munk ja lisab, et teeb võimalusel ise ka jäätisesse mineva jogurti.
Loe edasi Saarte Häälest.