Juba teist korda on Eesti Metodisti Kiriku Keila kogudus hakkama saanud suure heategevuskampaaniaga, mille eesmärk on abistada vähekindlustatud ja abivajavaid perekondi. Esimest korda toimus taoline kampaania jõulude ajal ning tollal said abi vaid Keila linna elanikud. Kevadel otsustas kogudus sihtrühma suurendada ning kutsuda üritusele ka naabervaldade elanikke. Eeskätt sooviti toetada just lastega peresid, ent abi on saanud ka mõned eakad ja puudega inimesed.

26. märtsil toimus koguduse majas peredele väike vastuvõtt. Igale perele oli mõeldud kast toiduainetega, millel on pikem säilitusaeg (makaronid, tangud, suhkur, jahu jne) ning muude esmavajaduse tarvetega.

Lisaks peolauale ja abipakkide jagamisele tutvustati külalistele ka koguduse tegevust ning kuulati lühikest jutlust, mille pidas ürituse peakorraldaja, EMK Keila koguduse pastor Viktor Batšinski. Ta rõhutas oma kõnes, kui vajalik ja loomulik on teineteise abistamine ning seda mitte ainult kristliku moraali, vaid ka üldise inimliku eetika seisukohalt. Pastori sõnul ei ajanud teda heategevusega tegelema mitte niivõrd usklikud arusaamad kui siiras soov teisi aidata. Kindlasti oleks tal hea meel, kui mõni abi saanud inimene tuleks ka hiljem jumalateenistusele või mõnele teisele koguduse üritusele, kuid see ei ole esmatähtis. Olles ise mitme lapse isa ja Ühisgümnaasiumi hoolekogu liige, mõistab Batšinski, kui raske on tänapäeval paljudel peredel hakkama saada. Ainus, mida ta oma külalistelt palus, oli üleskutse teha midagi head ka teistele, panna käima headuse ratas, kahtlemata jõuab headus kord ka heategijale endale tagasi.

Ettevõtmist aitasid läbi viia Keila linna, Keila ja Kernu valla lastekaitsespetsialistid ning Keila Ühisgümnaasiumi sotsiaaltöötaja. Korraldusmeeskonna sõnul ei olnud see kindlasti viimane kord, kui Metodisti kirik Keilas taolist aktsiooni läbi viib.