Kõigil on vajalik teada, et jalgrattaga liiklemine pole sugugi ohutu. On tarvis täita juhtimisreegleid, et mitte ohustada ennast ega teisi. Sel kevadel oli meil eksam, mis hõlmas nii sõiduoskust kui ka teooriat. Nüüd, pärast õppimist ja eksami edukat sooritamist, saime me load ning püüame täita liikluseeskirju neid rikkumata.

Aljona Timofeitšuk, 3b klass

Täna oli raske päev. Valmistusime kogu hommikupooliku kuna meile oli oodata politseinikke jalgrattasõidu eksamit vastu võtma. Kogu eelneva nädala harjutasime proovilehtedel ning jätsime vastuseid meelde. Politseinikud saabusid peale lõunat. Kordasime veel liikluseeskirju ning siis jagati meile lehed kätte. Raske polnud, aga kuna olime pabinas, siis mõned sooritasid eksami teisel katsel. Pärast läksime välja, panime kiivrid pähe ning jäime järjekorda ootama. Pidime läbima tee koonustest ja kaheksatest ning seejuures käega suunda näitama. Mina sooritasin katse kolmandal korral, sest unustasin käega suunda näidata ja tagasi vaadata, kuid üldkokkuvõttes sooritas 3b eksami edukalt.

Anita Toomere, 3b klass

Jalgrattaga liikluses

Teisipäeval, 8. mail toimus meil koolis jalgratta juhilubade eksam. Algul toimus teooriaeksam. Eksamitestid saime politseiniku käest loosiga. Mina sain testi nr 8. Testis oli 15 küsimust. Sain nende vastamisega hästi hakkama, kuna olin harjutanud. Paar küsimust olid siiski väga rasked. Pärast kontrollimist saime teada, kes teooriaosa sooritas. Siis läksime sõiduharjutuste juurde. See oli üsna raske. Salgul sai teha proovikatse ja siis päriseksami. Tuli teha vigursõitu ja kaheksaid, peatuda ettenähtud kohal ja näidata suunda. Reeli ja Pert said juhiload pärast tunde kätte. Mina pean ootama sügist, kui oktoobrikuus 10-aastaseks saan.

Annemari Adler, 3.a klass