"Oodata on huvitavaid ja sisukaid ettkandeid, millest kooruvad huvitavad arutelud, näiteks sellest, kuidas ühendada ühtsesse süsteemi loodus- ja matkaradasid ja tugevdada turismialast koostööd. Esinejatele saab ka küsimusi esitada," ütles konvrentsi peakorraldaja, Piibe Maantee Arendus MTÜ eestvedaja ja Järva-Jaani vallavalitsuse arendus- ja rekreatsiooninõunik Arlet Palmiste.

"I Piibe Konverentsile on oodata osalejaid kõikidest selle ajaloolise tee äärde jäävatest omavalitsustest. Tulemas on omavalitsustöötajad, ettevõtjad, mittetulundusühingute eestvedajaid jne.  Konverentsi lõunavaheajal toimuval Sõbralaadal on võimalus jätkuda vestlust huvipakkuvatel teemadel, esitleda piirkondi tutvustavaid infomaterjale ja pakkuda Piibe maantee äärsetes paikades valmistavaid meeneid ja tooteid. Meeldiva keskkonna teemakohaseks vestlemiseks annab õhtune koosviimine Must Täku Tallis," lisas ta.

"Jõgeva vallas paiknevast Eesti Taimekasvatuse Insituudist tullakse Piibe konverentsile köögviljaseemnetega," ütles asutuse direktor Mati Koppel.

"Piibe maantee äärsete omavalitsuste ja teiste institutsioonide koostöö on uus väljund ka Jõgeva linnale, mis loodetavasti võimaldab meie maakonnakeskusele senisest veelgi rohkem kultuuri- ja turusmihuvilise avalikkuse tähelepanu saada ja ergutab ka omalt poolt genereerima ja teostama ideid, kuidas Eesti kaardil värvikamalt silma paista," rääkis linnapea Aare Olgo.

"Ehki I Piibe konverentsile osalejate registreerimine kestis kuni 3. märtsini, on võimalus kohaletuleku soovist märku anda praegugi (piibemaantee@gmail.com)," märkis Arlet Palmiste.