Nimetatud üritus sai alguse 5. juunil 2013. a. Tallinnas Tallinna Munitsipaalpolitsei eestvedamisel. Sellel korral võttis nimetatud ürituse läbiviimise enda kanda Menetlusteenistus. Illuka vald sai läbiviimise kohaks valitud sellepärast, et tutvustada erinevatele ametnikele seda piirkonda Ida-Virumaast lähemalt, kuna siia sattuvad inimesed tavaliselt väga harva.

Seminar-nõupidamisel oli koolituse teemaks „Riiklik järelevalve ja kohaliku omavalitsuse ametniku roll selles" ja „Väärteomenetlus ja kohaliku omavalitsuse amentiku roll selles". Koolituse käigus toimusid koolituse teemal diskussioonid ja arutelud ning praktiliste kogemuste vahetamine.

Seminar-Nõupidamisel oli esindatud Tallinna Munitsipaalpolitseiamet, Jõelähtme vald, Sillamäe linn, Rakvere linn, Rae vald, Tartu linn, Pärnu linn, Keskkonnainspektsiooni Harjumaa büroo ja Menetlusteenistuse vahendusel Vaivara vald, Jõhvi linn, Toila vald, Illuka vald ja Mäetaguse vald.

Seminar-nõupidamise lõpus otsustati, et luuakase sotsiaalmeedia Facebooki ühine erialane foorum, kus ametnikud saavad onlines arutada töös esilekerkinud küsimusi ja seaduse kohaldamisega tõusetunud probleeme. Nimetatud foorum tuleb ametialane ja sellele ligipääs on ainult ametnikele.