O-I Production Estonia AS-i Järvakandi klaasitehase laiendus algas septembris. Senised klaasivannid võeti üles ja asemele tuleb üks suur vann. Edaspidi hakatakse Järvakandis tootma ainult valget klaastaarat, näiteks õlle- ja ðampusepudeleid enam mitte.

Lisaks ehitab Messer Grupp Järvakandi klaasitehase territooriumile hapnikutootmise tehast. Selleks, et väheneks klaasitehase süsihappegaasiheide atmosfääri, hakatakse klaasivanni kütmisel maagaasi põletama puhta hapnikuga, selgitas Järvik. Kuna Eestis toodetakse hapnikku Järvakandist üle saja kilomeetri kaugusel ja hapniku transport muutuks üle sajatonnise ööpäevavajaduse juures kalliks, ehitataksegi Järvakanti uus tehas. Kuna tegu on ohtliku tootmisega, tuli hankida päästeametilt sellekohane luba, mis ka saadi.

Kolmandaks hakati eelmisel kuul Järvakanti ehitama jäätmeklaasi töötlemistehast, milles klaasijäätmed sorteeritakse ja valmistatakse ette taaskasutuseks tootmises. Seda teeb ettevõte Krynicki Glass Recykling OÜ, mis on Poola ettevõtte Krynicki Recykling S.A. tütarettevõte ning selleks otstarbeks spetsiaalselt loodud.

Viimati nimetatud ettevõte toob Järvakanti juurde ka 20 uut töökohta. Järvik on kindel, et see loob töövõimalusi juurde kõigepealt just Järvakandi inimestele. Vallavanema kogemuse kohaselt ei eelista Järvakandis tegutsevad ettevõtted tööjõudu kaugemalt palgata, kuid vahel on siiski sunnitud seda tegema, kui kohalikud inimesed valivad suurema palgaga töö näiteks välismaal.

Loe pikemalt 12. novembri Raplamaa Sõnumitest.