6.-8. klassi õpilastel käis külas Lääne- Eesti Päästekeskuse vanemspetsialist Teele Idavain, kes tutvustas õpilastele teemat „Käitumine erinevates hädaolukordades". Loengus käsitleti eelkõige tuleohutust ning selgitati, kuidas käituda, kui märkad läbi jää vajunud inimest. Päästealane koolitus on üks osa tervest projektist, õpilastel on ees veel loengud esmaabi, politsei ning raudteeohutuse teemadel.

Meie kooli säravad tähed Kirsika Kirsi, Mari-Liis Ojaniit, Liisbet Uutar ning Reigo Kapsi osalesid Türil toimunud vabariiklikul võistlusel „Sirguvad tähekesed 2012". Esimese võistlusvooru küsimused olid ajakirjadest „Täheke" ja „Hea Laps", teine voor oli üles ehitatud osalejate laiale silmaringile. Võistlus jätkus muusika- ja nuputamise töötoas. Nuputamise töötoas võistlesid õpilased omavahel sudoku lahendamises, milles Ambla Lasteaed-Põhikooli meeskond saavutas II koha. Õpilasi juhendasid õpetajad Pille Kirsi ja Anne Paštšenko.

Sõbrapäeva tähistasid õpilased, lasteaialapsed ja õpetajad üheskoos. Kooli saalis toimus meeskondlik viktoriin, valiti kooli parimad sõbrad. Selle võistluse võitsid Janeli Kirsi ja Sofia Prints. Lasteaia lapsed tegid sõbrapäeva peol väga uhke üllatuse, lapsed esinesid playboxiga, Getter Jaani eurovisioonilauluga „Rockefeller Street". Laval olid tõelised staarid. Vahetundides töötas „sõbrapostkast" ning terve nädala tegutses kokandusringi õpilaste poolt korraldatud sõbrakohvik. Kohvik oli väga populaarne, enamik kookidest, pirukatest ja vahvlitest müüdi ära kahe vahetunniga.

Väätsal toimus järjekordne luulevõistlus „Luule - see ei tule tuulest." Võistluselt võttis osa kolm näiteringi õpilast: Liis Kuusemets, Agnes Mikson ja Ana Bunazoi. Kõik kolm õpilast said žüriilt eripreemia ning Agnes Mikson'i luuletuse ettekandmine sai ka ühe žürii liikme lemmikuks, kuna esinemine oli väga usutav ja tõepärane.

16. veebruaril käisid koolis lapsevanemad koos lastega, toimus II võistlusvoor peremängus „Julged ja osavad". Võistlusel osalevad 1.-5. klassi õpilased koos oma perega. Sel korral oli koos 9 võistkonda. Üheskoos meenutati kooliõpikutest pärit tarkusi, näidati osavust õhupüssist laskmisel ja korvpalli täpsusvisetel ning murti pead Hiina kalendriloomade leidmisel täherägastikust. Peremäng kogub populaarsust, vanemate sõnul saavad nad teada päris uusi asju ning meenutada koolis õpitut. See on koht, kus laps saab ennast tunda sama targana kui vanem, sest kõik küsimused on koostatud I-V klassi õpikute abiga. Oluline on koostegemine ja meeskonnatöö. Peremängu eestvedajateks on meie klassiõpetajad Signe, Pille ja Anne.

Vastlapäeva tähistasime kooli mäel pikima liu laskmisega. Võistlemas olid lasteaialapsed, õpilased ja õpetajad. Lõunasöögiks oli kõigile maitsev hernesupp ja vastlakukkel. Võistluspäev jätkus staadionil, kus toimusid kooli suusameistrivõistlused. Päeva lõpetas võistlus slaalomrajal, kus õpilased vedasid kelgul oma õpetajat. Võistles ka õpetajate meeskond, nemad vedasid kelgul kooli direktorit. Õpilased ja õpetajad olid väga osavad ning eripreemiaid jätkus kõigile.

Eesti iseseisvuspäeva tähistasime aktusega, sünnipäevakoogi söömisega, tunnustuse ning medalite jagamisega. Aktusel tänasime õpetajaid ja õpilasi, kes on silma paistnud oma aktiivsuse poolest ning andnud panuse kooli maine kujundamisel.

Meil on väike kool, kus on palju häid ja tublisid Eesti inimesi. Aitäh õpetajad Signe, Pille, Anne, Ave ja Seidi! Kaitseõppe raames toimusid veebruarikuus kooli meistrivõistlused täpsuslaskmises. Täpsemad laskurid said iseseisvuspäeva aktusel rinda uhked medalid.

Veebruarikuu eelviimasel päeval toimus Ambla kooli staadionil tõeline sportimine ja möll. Nimelt Ambla Lasteaed Tähemaa korraldas 2012. aasta Järvamaa lasteaedade talimängud „Tähemaa lumemängud 2012". Võistlusel osales 14 Järvamaa lasteaeda 17 võistkonnaga. Võistkonnas oli 6 last vanuses 5-7 a ning 2 õpetajat. Talimängudel oli palju õnnelikke võitjaid ja ei ühtegi kaotajat. Avamisel lehvis staadionil Tähemaa lipp ja süüdati tuli ning seejärel võisteldi alal, mis nõudis osavust ja kiirust. Aega jätkus ka ühisteks mängudeks, pirukate söömiseks ning teejoomiseks. Kõige populaarsemaks ja meeldejäävamaks osutus õpetaja Leo poolt korraldatud saanisõit. Päev oli täis rõõmu ja positiivseid emotsioone. Talimänge kajastati nii maakonnalehes kui ka Aktuaalse Kaamera uudistes. Aitäh kõigile korraldajatele. Meie ühtne kollektiiv ja hea meeskonnatöö tõid tänusõnad paljudelt osalejatelt.

1. märtsil toimusid Aravetel Järvamaa koolide meistrivõistlused suusatamises. Seal osalesid ka meie kooli tublid spordilapsed.

Selline siis ongi ühe väikese maakooli argipäev, kuhu jätkub nii õppimist, sportimist kui ka kultuuri. Saan väita, et Ambla Lasteaed-Põhikoolis õpivad tublid noored inimesed.