Muhu kandis teati, et kadrilaupäeval peavad santivad kadrid ka pererahva tantsima panema - kes ei tantsinud, see sai kadakaga õige koosa. Nii algaski pidu Peetri naisrühma võimlemiskavaga - sellesamaga, mis tänavuseks Kalevi võimlemispeoks selgeks õpitud sai. Veel kuus tantsurühma kasutas võimalust oma tantsuoskust näidata - näiteks Türi segarahvatantsurühm Kaktus tantsis loo „Väike linn", mis on kirjutatud Türi linnast.

Türi kandis teatakse aga seda, et kadripäeval peab ikka pillilugu saama ning 2 lõõtspilli peab ikka olema - nii oligi rahvuslikku muusikat tegema kutsutud ansambel Vennakese. Vahepeal sai mõnusasti omavahel juttu vesta ja kogemusi vahetada. Rahvatantsupäevalt ei puudunud ka traditsiooniline mulgipuder.

Rahvatantsupäeva õnnestumisele panid õla alla lisaks Kareda Vallavalitsusele Järvamaa Omavalitsuste Liit, Rahvakultuuri Keskus, Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Hasartmängumaksunõukogu ja E-Piim.

Minu suur tänu kõigile, kes olid abiks selle päeva korraldamisel: Terje registreeris rühmi ning valmistas igale rühmale kingituseks ühe hernekoti, seegi on kadripäeva komme; teine Terje leidis muuseumist põnevat materjali kadripäeva tähistamise kohta; Erko kujundas kõikidele rühmadele kaunid tänukirjad, mil ilutses Öötla hõbeaare; koolipere kõrvetas sõlele Peetri naisrühma nime; Anneli valmistas maitsva mulgipudru ning Thea juustupirukad viisid keele alla; Maret ja Tiina võtsid enda peale rühmade registreerimise kohapeal; Lii ja Birgit kirjutasid sündmusest toredad artiklid Maalehte ja Järva Teatajasse... Suur tänu kõigile Peetri naisrühma liikmetele - igaüks oli nõu ja jõuga abiks. Eriline tänu ka Peetri rühma juhendajale Anneli Karmale, kellega koos peokava kokku panime. Muidugi väga suur tänu ka kõikidele osalenud rühmadele - ilma teieta poleks nii toredat pidu kuidagi saanud!

Rahvatantsupäeva meene - puust sõlg - rändas Peetri naisrühmalt Aravete memmede rühmale Vokiratas, nemad on 2013.a. Järvamaa rahvatantsupäeva korraldajad.