Robotlüps

Augustiks peaks olema ehitustööd sealmaal, et saab hakata lauta sisustama - see tähendab näiteks kaheksat lüpsirobotit. Samal ajal toimub ka töötajate ümberõpe. Priit Süüden nentis, et kogu kompleksi valmimisel kaob järk-järgult 10-15 töökohta. Ta lisas, et abikäsi on kindlasti vaja loomade kolimisel, mis on praegu kavandatud septembrisse. Süüden rõhutas aga, et kindlam saab selles olla siis, kui hoone juba katuse all.

Lisaks sellele - enam kui 500-le lehmale mõeldud laudale - valmib aasta lõpuks teinegi laut, mis mahutab ligi 800 looma. „Selles laudas on nii äsja poeginud lehmad kui ka varsti poegima hakkavad loomad, noorloomad ning väikesed vasikad," täpsustas Süüden. See on ehitustööde teine etapp, kuid sellegi tähtaeg on 2011. aasta lõpp.

Uus sõnnikuhoidla

Lisaks lautadele valmib ka suur - 20 000- kuupmeetrine laguuni-tüüpi sõnnikuhoidla. „See tuleb sinna, kus kevadel hästi suur järv oli, aga natuke kõrgemale, lautadele lähemale," täpsustas tegevjuht. Praegune esimene laut lammutatakse. Kogu projekti maksumuseks on 3,2 miljonit eurot, millest PRIA Loomakasvatusehitise investeeringutoetuse MAK meetme 1.4.2 neljandast taotlusvoorust eraldati ettevõttele 500 000 eurot toetust. Ehitustöid teeb Nordecon Betoon OÜ.