Päeva ühest peaalast, Käru triatlonist, oli sel aastal 14 osavõtjat. Seekordse triatloni võitis kohaliku rahva rõõmuks Kärust pärit mees - Kalle Palling, ka teine koht jäi sel aastal koju, selle saavutas Mait Leemet, kolmas koht kuulus Veigo Vilbasele. Kolmest vaprast naistriatlonistist lõpetas esimesena Eili Paap, teiseks tuli Käru naine Kristi Leemet ning kolmandana lõpetas Heleri Koltšin. Selle aasta raja läbimise ajad olid ka ühed kiiremad.

Toimusid ka tavaks saanud kanuurallid, ümber järve teatejooks ja meeleolukas mudilaste veekandmise võistlus.

Auhindadeks olid vesiroosid

Pealelõunal käivitus järve ääres aga motoprits ja Raplamaa priitahtlikud pritsimehed, -naised ja -noored said näidata oma koostööoskusi, kiirust ja täpsust. Meestest tegi parima aja Lokuta, naistest Laukna ja noortest Laukna poisid. Noortevõistkondade arvestuses tulid Käru noored tublile teisele kohale.

Selle aasta auhindade ja meenete teemaks oli vesiroos. Nii autasustati parimaid võistlejaid käsitööna valmistatud martsipanist vesiroosidega, mõnel isegi järvekonn peal. Triatlonstidele valmistasid aga ainulaadsed keraamilised vesiroosid Käru keraamikaringis osalejad. Triatlonistide vahel loositi välja ka Toosikannu puhkekeskuse poolt välja pandud saaresauna kasutus. Motopritsi võistluse parimatele anti üle kastekannud, et ükski lill kuivad ajal kastmata ei jääks.

Kokku osales võistlustel üle 150 inimese, lisaks pealtvaatajad ja kaasaelajad, keda sel aastal oli samuti arvukalt.

Tulevärk paneb tähtpäevale punkti

Õhtune väike vihmasabin hea muusika austajaid eemale ei peletanud. Soe õhtu tõi kontserti nautima umbes 300 inimest. Järveäärsel laval astusid üles folkbänd Gjängsta, pakkudes vahvaid lugusid erinevatel näppepillidel, ansambli eestvedajaks on Zetodest tuntud Jalmar Vabarna. Kontserdi teine esineja, Liisi Koikson sobis oma rahulike ja unelevate lauludega mõnusalt päeva ka lõpetama. Vihm oli järele jäänud, kuu piilus juba pilvede vahelt ja siis.... Taevasse tuiskas värvikirev ja mitmekülgne ilutulestik, mis suure kuldse kupliga lõpetas meie jaoks olulise päeva - 22. taasiseseisvumise aastapäeva.

IX Käru järve päev on kavandamisel

Toreda päeva eest tänan kõiki korraldusmeeskonna liikmeid, kes selle päeva rahvale võimalikuks teevad. Teist nii koos-töövõimelist ja üksteist toetavat meeskonda on raske leida. Samuti ei saa alahinnata päeva toetajaid, kelle panuseta me sellist päeva korraldada ei saaks. Aitäh! Käru järve päevast on saanud hea märk, tutvustamaks Käru valda ja tähistamaks üheskoos rahvale olulist püha.

IX Käru järve tulekus ei kahtle keegi. Juba on korraldusmeeskond pannud paberile mõtteid, kuidas päeva veelgi mitmekesisemalt ja sujuvamalt läbi viia ning mida uut võiks juba järgmisel aastal rahvale pakkuda. Kõik head ideed rahva poolt on aga samuti oodatud. VIII Käru järve päev on läbi, aga IX Käru järve päev on tulemas!
__________________________________________________

VIII Käru järve päeva toetasid:

Käru valla ettevõtted: Aivalus, Traageldaja, MTM - Medical Technology Management, Vexon Auto, Loigu talu, Hansu Farm, Käru Sepikoja Puhkemaja, Käru mõis, Toosikannu Puhkekeskus, Käru Tuletõrjeselts, Piperon, Sixfold, Hooldusravi Keskus, Tiigi talu, Kanarbiku talu, Jõeküla kalafarm, Käru Heade tegude muuseum, OÜ NBT, RMK Käru büroo.

Perekonnad: Sillamaa, Pari, Vist, Riiel, Lembit Eensoo, Marika Vaarmari, Liia Tõnismäe, Helju Palling, Kalle Palling.

Naabrid ja head koostööpartnerid: Miitsar, Triplex, Heliart, Hepa, Myrthos, Warren Safety.

Fondid: Kultuurkapital ja Raplamaa Omavalitsusteliidu Arengufond.