Korraldajad paluvad kõigil viljandlastel tulla võimaluse korral staadionile jala. Nii on võimalik kokku hoida oluliselt aega, sest hoolimata suurtest parkimisaladest jäävad need autodele ikkagi kitsaks ning parkimiskoha leidmine võib osutuda aeganõudvaks ettevõtmiseks.

Pärnu ja Riia maantee kaudu Viljandisse tulijad on viimastel aastatel juhatatud parkima kesklinna. Stardi ja auto vahele jääb sel juhul ligi pool kilomeetrit, mille sees on ka Viljandi linnapildis tuttav Trepimägi.

Suur pluss on aga see, et pärast jooksu linnast lahkumine on kesklinnast palju kiirem. Vanalinnas pole katkematut autode voolu ja sellega kaasnevaid ummikuid, mis on paraku omane järveäärsetele parklatele.

Parkimiskohtadele juhatavad kaugemalt tulijaid suunaviidad, mis on juba linna sissesõitude juures. Parklates juhatavad jooksule saabujaid parkimiskorraldajad.

Tavapäraselt suletakse jooksupäeva hommikul liikluseks staadioni ümbrus. Juba hommikul kel 8 keelatakse parkimine Tartu tänaval alates Mäe tänavast kuni Kösti ristmikuni. Kell 11.45 suletakse see teelõik autodele täielikult ning piirangud lõpevad kell 14.

Järve äärde rajatavatest ajutistest parklatest väljumine on autoga võimalik vaid Kõrgemäe tänava kaudu. Seal on ka ametis liikluskorraldajad, kes autojuhte suunavad.

Korraldajad paluvad vabandust kõigi liiklejate ees, keda jooksuga seotud piirangud segavad.