Jõelähtme vallavalitsusest tulid autosid vastu võtma vallavanem Andrus Umboja ning sotsiaalosakonna kolm töötajat: Carmen Viherpuu, Liivi Vain ja Katre Reilent.

Põhjaliku koolituse elektriauto kasutamisest viis läbi Silberauto klienditeenindaja Toomas Trummer: "See on tore väike ja ergas linnaauto, millega on ideaalne läbida väikseid vahe maid. Masin on hääletu ning tema teelpüsivus on hea. Sõiduomadustelt sarnane tavaautoga ja kiirendamisel ilmselt äkilisem kui mõni võimas sportauto" kiitis ta. Auto tundub väljast pisike, aga on seest küllalt avar, mahutades vabalt isegi suurt kasvu mehe. Neljaukseline auto on mõeldud maksimaalselt nelja inimese vedamiseks.

Auto on varustatud näidikuga, mis annab täpse info maksimaalsest vahemaast, mida enne järgmist laadimist võimalik läbida. Silberauto eest startides lubab näidik veel 118 km maksimaalset läbisõitu, vallamaja ette jõudes juba 97 km. Pideva laadimise tarbeks on igale elektriautole vallamaja ette paigaldatud kolm laadimispunkti.

Oluliseks erinevuseks võrreldes tavaautoga on tema hääletu käivitamine ja liikumine. Rahvarohkemates kohtades on võimalik turvalisuse eesmärgil sisse lülitada nn automootori hääle simulaator.

Esimesel päeval külastati autoga juba ka Jägala-Joa sotsiaalkliente. Sotsiaaltöö vanemspetsialist Liivi Vainu sõnul jäi ta autoga ülimalt rahule. Hääletu liikumine vajab vaid pisut harjumist. Auto väikesed gabariidid ja suur manööver damisvõime on just need, mida pisikeste vahemaade ja paljude peatuskohtade külastamisel vaja.

Soovime autodele pikka iga!