Siinkohal tasub meelde tuletada lihtsaid reegleid, mida iga Jõelähtme vallas viibija peaks järgima.

Omanik on kohustatud jälgima, et tema kinnistutele ei tekiks prügihunnikuid. Omanik peab arvestama, et koos omandiõigusega kaasnevad kohustused. Ta peab vältima kinnisasja reostamist ja risustamist ning koristama sellelt risu ja reostuse.

Elamumaa krunt tuleb hoida korras ka siis, kui seda ei kasutata.
Ettekujutus, et kui kinnistul ei elata või seda ei kasutata, siis ei pea jälgima selle korrashoidu, on väär. Alevikes ja muudel tihedalt asustatud aladel on omanik kohustatud niitma muru piisavalt sageli, et see ei kasvaks kõrgemaks kui 30 sentimeetrit. Omanik peab ka tagama, et umbrohi ei leviks naaberkinnistutele.


Jäätmed võib kehtiva jäätmeseaduse kohaselt anda käitlemiseks vaid selleks õigust omavale isikule. Juhuslikult leitud vedaja kaudu võib prügi jõuda hoopis metsa alla ja sellisel juhul tuleb veo tellijal maksta trahvi kuni 300 ühikut.

Enne kinnistul asuva vanade, korrast ära ja kasutusest väljalangenud hoonete lammutama asumist unustatakse tihtipeale vallast ehitusluba taotleda. See on kohustuslik.

Kui omanik soovib oma kinnistule rajada väikeehituse (kuni 20 ruutmeetrit), näiteks grillimise hoone või piirdeaia, tuleb sellest esmalt teavitada kohalikku omavalitsust. Omavalitsus võib esitada omanikule mingeid nõudeid või tingimusi.

Soovides paigaldada enda maja seinale või piirdeaiale teabetahvlit, et kinnistu on müügis, tuleb pöörduda vallavalitsusse ja saada luba reklaami paigaldamiseks.

Maja värvimisel või katuse vahetamisel ei ole alati ehitusluba vaja taotleda. Remondi juures on oluline ohutusnõuete järgimine. See tähendab, et kui senise materjali asendamine ei too kaasa olulisi tagajärgi ning asendatakse omaduste poolest sarnase materjaliga, võib seda võtta kui viimistlust ning ehitusluba vaja ei ole. Kui on soov muuta piirdekonstruktsioone, muuta või asendada kande- ja jäigastavaid konstruktsioone, siis on tegu ehitise rekonstrueerimisega, mille puhul ehitusluba on kohustuslik.

Kaberneeme mereranna läheduses männimetsa all on parkla, kus puhkajad saavad tasuta parkida. Kiiu-Kaberneeme maantee 8.9–9.8 kilomeetri lõigul (Kaberneeme rannaribaga paralleelselt) on tähistatud parkimise keelu ala. Kui seal parkida, ei tasu üllatuda, kui mõni päev hiljem saabub posti teel tähtkirjaga trahviteade. Valesti pargitud auto kojamehe vahele trahviteate kviitungit ei jäeta.

Kõik lemmikloomad tuleb seitsme päeva jooksul kiibistada ja registreerida lemmikloomaregistris.

Loomapidamine ei tohi häirida teisi valla elanikke ja naabreid, samuti peab see olema ohutu. Looma võib pidada omaniku valduses olevas ehitises või territooriumil. See peab olema piiratud, et välistada looma omal tahtel väljapääsemine.

Avalikus kohas peab omanik tagama järelevalve looma üle, et oleks välistatud nende lahtipääsemine. Koerad peavad olema lühikese rihma otsas ja suured ning ohtlikud koerad suukorviga. Kassid rihma otsas, kinnises korvis või spetsiaalses kastis.


Keelatud on lubada loomal ümbruskonna reostamine väljaheidetega, samuti viibimine loomaga staadionidel, mänguväljakutel, spordirajatistes, supluskohtades, liivakastides ja ühiskondlikes ruumides. 

Looma ei ole lubatud hüljata ega kohelda vägivaldselt.


Hulkuvaid loomi ei tohi sööta ja majutada
.  Loom loetakse selle isiku omaks, kes teda toidab ja majutab.