Jooksu peakohtuniku Aimur Sääritsa sõnutsi peetakse aga selle pealtnäha lustliku ja lõbusa ürituse taustal päris spordiüritus, kus peetakse täpset arvet iga jooksja tulemuse, aja ning koha üle.

Lastejooksule on oodatud ka kõige pisemad mudilased.

Jooksudes saavad osaleda kõik lapsed kuni 16. aastani kaasaarvatud. Alampiiri ei ole ning kuni kolmeaastaste laste jooksule on oodatud kõik pisikesed mudilased, kes vähegi jalgade peal juba samme seavad.  Andres Niinemäe: "Paljudel tillukestel lastel on see esimene jooksuvõistlus. Seda parem, kui nad saavad esmalt staadionil ringi vaadata, tutvuda toimuvaga ja kohaneda". Seepärast ei hakkagi jooks mitte kronoloogias kõige noorematest peale, vaid peale linnapea ja maavanema sooje sõnu astuvad esimesena võistlustulle hoopis 5 ja 6 aastased tüdrukud ja poisid. Peale seda 3 ja 4 aastased ning alles siis tulevad rajale kõige pisemad jooksuhuvilised mudilased.

Enne maskottide võidujooksu toimuval tillujooksul teevad sooja ka maskotid ise, sest mudilaste rõõmuks jooksevad maskotid koos nendega. Kuni kolmeaastaseid lapsi võib vanem aidata. See tähendab käest hoidmist või toetamist. Päris tirida ei tohiks. 3 ja 4 aastaste laste jooksul võib vanem lapsega kaasa joosta, kuid parem oleks, kui kontakti jooksjaga ei ole.

Kui ka Eesti Meistrivõistlused maskottide jooksus peetud, tulevad rajale 7 ja 8 aastased lapsed ning nii 16. eluaastani välja.

Et teha lastele jooks võimalikult meeldivamaks ja muljetavaldamaks, lubavad Andres ja Aimur teha kõik nii, nagu on päris võistlustel. Jooksurada ääristavad kirevad reklaamid, stardid ja finishid antakse täispuhutava hiigelkaare alt ning iga jooksu lõpetanud laps saab pisikese auhinna. Loomulikult autasustatakse jooksude parimaid sähvivate fotoaparaatide saatel päris medalite ning auhindadega.

Maskotijooksu favoriit - Lõvi, kass, tibu, nublu või orav?

Selleaastasel Jõgeva Sügisjooksul astuvad laste rõõmuks üles alati naerusuine kass Felix, lõvi Leo, Päästeameti Nublu, Swedbank'i Orav ja Selveri Tibu. Loomulikult saab kõigi maskottidega sõprust sobitada, pilte teha ning kindlasti on kõikide pealvaatajate ja osalejate tähelepanu keskmeks maskottide suur võidujooks!

Nii on lubanud sellel nädalal juba staadioniga tutvumas käinud Lõvi Leo tuule alla teha kõikidele konkurentidele. Tema sõnu tulebki aga tõsiselt võtta, sest möödunud aastase maskottide võidujooksu ju tema ise võitiski! Siiski on ta arvestamata jätnud oma selleaastased uued konkurendid, kes Jõgeval esmakordselt sügisjooksul üles astuvad: Selveri Tibu ja Swedbank'i Orava.

Pakutakse spetsiaalset laste küüslaugusuppi.

Sügisestel üritustel on äärmiselt tänuväärne, kui pealtvaatajad ja osalejad ei pea kartma külma. Ka sellele on lastejooksu korraldajad targu mõelnud. Ka sellel aastal on võimalus üritusest osavõtjatel mekkida kuuma küüslaugusuppi, mis  on tehtud ekstra spetsiaalselt laste maitset silmas pidades. Seega peaks maitsev kõhutäis mokkamööda olema ka kõige pisematel jooksuhuvilistel.

Lisaks jooksmisele saavad lapsed ning vanemad aga staadionil muudki põnevat teha. Nii näiteks saab joonistada ja lauamänge mängida ülesseatud Swedbank'i telgis. Ka tantsuhuvilised ei pea rõõmuta jääma - silmailu pakub etteastega Jõgeva Muusikakooli võimlemisrühm.

Auhinnakorvis pole ruumi tühjusele.

Aga no mis on üks suur lasteüritus ilma toredate ja meeldejäävate auhindadeta? Siinkohal saavad jooksu korraldajad tõsist rõõmu tunda. Lisaks sellele, et pisikesed auhinnad saavad kõik jooksus osalejad ning otse loomulikult ka jooksude parimad, siis ürituse lõpus toimub suur auhinnaloos kõigi osalejate vahel. Kingikorvi on meeldejäävaid ja uhkeid auhindu jaganud Mentos, Egmont Estonia, Swedbank, Ruudumuster  ja Jõgeva Maavalitsus. Loomulikult ei saa üle ega ümber ka peaauhinnast, mille on välja pannud laevafirma Tallink.

Seega tasub kindlasti tulla laupäeval kella 11:00-ks Jõgevale sügisesele lastejooksule.

Rohkem infot ja jooksu kohta saab infot facebooki lehelt „Jõgeva Sügisjooks Lastele".