"Tean ja tunnen kõiki tänasele vastuvõtule kutsutud inimesi, mis on tingitud kindlasti nende järjepidevast osalemisest kultuurisündmustel Jõgeval ja kaugemalgi," märkis linnapea Aare Olgo. Kiitvaid ja ergutavaid sõnu kultuuritegeijatele ütles seda valdkona kureeriv abilinnapea Raivo Meitus.

"Käesoleva aasta teevad taidluskollektiividele silmapaistavalt tegemisterohkeks maakonnakeskuses peetav Jõgevamaa Rahvakultuurifestival ning XXVI Laulu- ja IXI Tanstupidu Tallinnas. 2015. aasta peaks tulema mõneti rahulikum, 2016 saab aga Jõgeval teoks II Eesti Naiste Tanstupidu," ütles Jõgeva linnavalituse kultuuritöö peaspetsialist Hele Kull.

Muusikaliselt sisustas tunnustamiskoosviibimist laulja Alen Veziko, kes rääkis ka oma laulude saamislugudest ja nende esitamisega kaasnevatest emotsioonidest. 

Jõgeva Kultuurikeskuse kunstilise juhi Marika Järveti sõnul on Jõgeva linnas 11 taidluskollektiivi, et aga folklooriseltsi Jõgevahe Pere koosseisus on neli tantsurühma, siis võib kollektiivide arvuks kokku lugeda viisteist.