Jõgevamaa Spordiliit Kalju tegevjuht Uno Valdmetsa sõnul tehakse praegu uisumaratoniks põhjalikke ettevalmistusi ja lähipäevadel hakatakse osalejaid registreerima. Täpsemat infot võistlustele kirjapanekuks saab veebilehelt www.sportinfo.ee.
"Tänavuse maratoni pikim distants on 30 kilomeetrit, noored sõidavad 10 kilomeetrit ja võimalus on teha ka kümne- või viiekilomeetrine uisumatk. Mõistagi võib selle vahemaa läbida ka jalutades." Veel märkis Uno Valdmets, et maratonil viibib ka Kalevipoeg ise, kellel on tähelepanuväärne roll mitmetel tseremooniatel.

IV Kalevipoja uisumaratoni korraldavad Jõgeva maavalitsus, Mustvee linnavalitsus, Kasepää vallavalitsus, Eesti Uisuliit ja Jõgevamaa Spordiliit Kalju. „Spordisündmuse turvalisele ja samas huvitavale läbiviimisele ning tasemel teeninduskultuuri tagamisele on õlga alla panemas erinevad asutused, ettevõtted, mittetulundusühingud, vabatahtlikud, sponsorid jne. Ürituse läbiviimisel on tunda väga head koostöötahet," lausus Jõgeva maavanem Viktor Svjatõšev.