Kuremaa lossi ees peetakse laata "Kodumaine ja naturaalne".
"Kauplema, õpitubasid avama ja lihtsalt infot jagama ootame ennekõike koduvalla mittetulundusühinguid ja seltse. Mõõduka tasu eest saavad aga müügiplatsi ka kaugemalt tulijad. Teiseks terve päeva kestvaks atraktiivsemaks ürituseks on kõige spordilembelisema Jõgeva valla küla välja selgitamine, mida tehakse Jõgeva linna ja Jõgeva valla terviseedenduse projekti "Terves kehas terve vaim" raames. Nii laadele, kui ka spordivõistlustele on vajalik etteregistreerimine, " ütles juubeliürituse projektijuht, MTÜ Marlau juhatuse liige Triinu Palmiste.

"Omaette ala on avatud lastele. Põnevat ja arendavat ajaviidet pakuvad erinevas vanuses lastele Jõgeva perekeskus ja Jõgeva valla avatud noortekeskused. Poisid ja tüdrukud saavad valmistada rinnamärke, kaunistada poekotte ja harrastada muidki käelisi tegevusi ning osa võtta lõbusatest võistlustest. Lastele kingitakse õhupalle ja võimalus on lasta oma näole maaling teha," ütles Palmiste.

Palmiste sõnul on juubelipidustustele esinema oodatud kultuurikollektiivid Jõgeva vallast ja Jõgeva linnast. Lavale on lubanud astuda JJ-Street tantsukooli ja Farida kõhutantsijad. "Sünnipäeva aitavad koos hoida päevajuhid Kertu Jukkum ja Kristjan Annuk, kes põimivad oma juttu huvitavaid ning mahlakaid fakte Jõgeva valla ajaloost ja korraldavad seltskondlikke mänge, " lausus Palmiste.

"Omavalitsuse juubeli oluline eesmärk on tutvustada mitmekülgselt Jõgeva valla pärliks kutsutud Kuremaad, siinset lossi koos pargiga, järve ja rannaala, spordikeskust. Pidupäeva melus räägime ka lossi ja pargi hetkeolukorrast, lahendamist vajavatest probleemidest ja arutame, kuidas nendele objektidele paremat väljanägemist ja mitmekülgsemat kasutamist leida. Loodetavasti koorub ideid, kuidas ajaloolised ja kultuuriloolised objektid korda teha ja veelgi atraktiivsemaks muuta, " ütles Jõgeva vallavolikogu aseesimees Marek Saksing, kes kuulub samuti mittetulundusühing Marlau juhatusse.

Juubelisündmuste suurtoetajaid on Jõgeva vallavalitsus, Kohaliku Omaalgatuse Programm, Euroopa Sotsiaalfond Eestis ja Eesti Kultuurkapital. "Keskkonnasõbralik Jõgeva vald 145 " peakorraldajad on MTÜ Marlau ja Jõgeva vallavalitsus.

Infot ürituse kohta saab saab www.maralumty.eu ja www.jogevavv.ee