"Laulupeo esimese kontserdi ajakava "Aja puudutus" toob publikuni väärtusliku varamu alates esimest laulupeost. Teise päeva kavas on palju uut loomingut tänastelt autoritelt. Laulupeo kunstiline juht on Hirvo Surva, tantsupeo pealavastaja Maido Saar, muusikajuht Toomas Lunge ja ideekaandi autor Sten Weidebaum. 

Pille Tutt märks, et jõgevamaalased on suurpidudeks juba ette valmistamas.
"Kevadel toimus tantsujuhtide esimene õppeseminar, puhkpilliorkestrite dirigentide õppepäev aga oli septembri keskel. Sel enesetäiendusel saadi ka noodivihikud laulupeo repertuaariga. Oktoobrikuu jooksul peavad trükikojast koorijuhtideni jõudma noodivihikud klaverisaatega. Rahvamuusikud osalesid augustis oma õppeseminaril ja selguma hakkab ka nende repertuaar. Septembri lõpus osalesid õppeseminaril liikumisrümad."

"Nii koorilauljatel, puhkpillimängijatel kui rahvatantsijatel, võimlejatel ja rahvamuusikutel toimuvad alates jaanuari lõpust ülevaatused, mida korraldab Laulu- ja tantsupeo SA. Esimesel ülevaatusel korrastatakse kohustuslikust repertuaarist omandatut, antakse näpunäiteid, selgitatakse ning saadakse ülevaade omandatust. Teine ülevaatus jääb kevadesse ja siis on juba vajalik eespool nimetatud kollektiividel esitada peo repertuaar väga täpselt ja hästi omandatult. Ülevaatust viivad läbi Laulu- ja tantsupeo SA poolt kinnitatud komisjonid. Suurele laulu- ja tantsupeole pürgib maakonnast ligi 900 tantsijat, võimlejat, 1500 koorilauljat, puhpillimängijat ja rahvamuusikut.  Kuipalju kollektiive ja nende liikmeid Tallinnas toimuvale peole pääseb selgub hiljemalt tuleva aasta mais," rääkis Pille Tutt, kes on laulu- ja tantsupeo Jõgevamaa kuraator juba neljandat korda.

"Peo edukaks kulgemiseks maakonnas on loodud laulu- ja tantsupeo komisjon eesotsas maavanem Viktor Svjatõseviga, komisjoni liikmeteks on omavalitsusjuhid ja erinevate rahvakultuuri valdkondade spetsialistid," ütles ta

Täpsemat infot tuleval suvel toimuva laulu- ja tantsupeo kohta saab veebilehelt www.laulupidu.ee

XXVI laulu ja tantsupeo tunnusluuletus

Puudutus on - puudutamine

Puudutus on puhkemine väljapoole.
Puudutamine on enese ulatamine teisele.
Puudutamine on kinkimine.

Hindamatute kingituste kinkimine vastamisi.
Ma puudutan sind, et saada sind minu vennaks,
Et saada sind minu õeks.

Võta mu puudutus vastu, luba mul elada.
Ma ootan su puudutamist vastu.

- H. Runnel