Põhjaranniku järelepärimise peale, kas puude mahavõtmine looduskaitsealal paiknevatel maaüksustel oli pargi valitsejaga kooskõlastatud, vastas keskkonnaameti Viru regiooni looduskaitse juhtivspetsialist Maret Vildak eitavalt.

“Keskkonnaametilt ei ole nendel maaüksustel pargi piiresse jäävas osas puittaimestiku raieks kaitse-eeskirjakohast nõusolekut küsitud − seega ei ole puude raie nendel maaüksustel keskkonnaametiga kooskõlastatud,” sõnas ta.

Vähe sellest − kinnisvaraarendaja Allan Mänd, kes rajab pargi serva kaubandus- ja vabaajakeskust, tegi platsi veetorustiku ümberpaigaldamiseks puudest puhtaks veel enne, kui esitas vallavalitsusele taotluse ehitusloa väljastamiseks. Puud kadusid looduskaitse all olevatelt maaüksustelt juba novembris, ehitusloa taotluse esitas ta aga alles tänavu veebruaris.

Kui Jõhvi valla ehitusspetsialist Aleksei Železnjak keeldus keskkonnaametiga kooskõlastamata ja detailplaneeringuga vastuolus olevale veetorustikuprojektile ehitusluba väljastamast, tegi seda 10. märtsil vallavalitsuse palgaline liige Märt Marits, kes on olnud objektijuhina Allan Männi parem käsi Jõhvis mitme kaubanduskeskuse, sealhulgas Tsentraali ja Jewe ehitamisel.

Železnjaki suhtes algatati distsiplinaarmenetlus ning vallavanem kõrvaldas ta selle lõppemiseni töölt. Olukord tipnes möödunud neljapäeval Maritsa poolt politseile tehtud väljakutsega, kui ehitusspetsialist tuli töö juurest isiklikke asju ära võtma. Politsei pressiesindaja sõnul lahenes olukord rahulikult ning menetlust ei alustatud.

Loe edasi Põhjarannikust