„Keevitaja eriala on Eestis väga perspektiivne - häid spetsialiste otsitakse tiku-tulega taga," ütles Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse direktor Margus Ojaots. „Võistluse abil saame kaasa aidata keevitajate ametioskuste tõusule ja eriala populaarsuse kasvule," lisas Ojaots.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus on seitse aastat korraldanud regionaalset Virumaa kutseharidusasutuste vahelist keevitaja-õpilaste võistlust, kus on osalenud Narva, Rakvere, Sillamäe ja Jõhvi koolid.

„Sellel aastal kutsusime osalema kõik Eesti keevituseriala andvad ametikoolid," sõnas Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuse ehitus- ja mehaanikaõppe valdkonna juhataja  Aleksander Lintjantsin. „Meie eesmärgiks on leida Eesti parim keevitaja-õpilane. Saame võrrelda nii õpilaste kui nende juhendajate taset, võtta üksteisest eeskuju ja arendada seeläbi keevituse eriala Eestis," täiendas Lintjantsin.

1. üleriigilist keevitus-õpilaste võistlust „Parim keevitaja 2014" toetavad SA Innove, Alas-Kuul AS, Remeksi Keskus AS, Roba (Diamant Grupp OÜ), Spetselektroodi AS, Stokker.

Võistlus „Parim keevitaja 2014" toimub neljapäeval, 6. veebruaril Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses, Kutse 13, Jõhvis. Võistluste avamine: 9.30. Orienteeruv lõpetamine: 16.00.

Ida-Virumaa Kutsehariduskeskus (IVKHK) on suurim Ida-Virumaa kutseõppeasutus, kus õpib keskmiselt 1200 õpilast ja töötab 130 inimest. Ida-Virumaa Kutsehariduskeskuses koolitatakse 15 valdkonnas: kaubandus, äriteenused, info- ja kommunikatsioonitehnoloogia, energeetika ja automaatika, mehaanika ja metallitöötlus, transporditehnika, kaevandamine, keemiline töötlus, puitmaterjalide töötlus, tekstiili- ja nahatöötlus, ehitus, iluteenindus, logistika, turismi-, toitlustus- ja majutusteenindus - kokku 31 erialal.