Joosep Kapil on 12. mail 178. sünniaastapäev ja sellele järgneval laupäeval on sobilik seda tähtpäeva koos sõpradega tähistada. Võimalikuks sõbraks oled Sinagi, hea lehelugeja. Võid soovi korral isegi kingituse kaasa võtta ja kella seitsmeks kohale tulla. Kingituseks sobib väga hästi midagi sellist, mida saab sünnipäevalauale söögiks või joogiks panna. Seda peaks olema suhteliselt lihtne tarbida, sest peent nugade ja kahvlitega õhtusööki ei tule. Ilusa ilma korral katame laua muuseumi aeda. 

Kõike seda ja kindlasti nii mõndagi veel on võimalik näha 14. mail algusega kell 19 Heliloojate Kappide majamuuseumis järjekordsel muuseumiööl. Kuna selle aasta muuseumiöö üldteema on Öös on aardeid, siis otsime meiegi oma aaret. Traditsiooniliselt on kohal noored kunstnikud ja huvikooli lapsed. Luulehuvilistele oleme valmis esitama midagi ilusat ja meeldejäävat. 

Kõigest saavad osa need, kes kohale tulevad. Kuna tegemist on külalistega kaugetest aegadest, siis on igasugu üllatused ja ootamatused võimalikud. Ei tea ju täna ka seda, milline on sellel laupäevaõhtul ilm. Tulijad võiks aga arvestada, et oleme plaaninud päris suure osa ajast õues olla.