Maja oli pidulik, oodati ju jõuluaega. Aga oodati ka külalisi Tartust. Mõisakooli külastuseks olid visiidiaega palunud Tartu Ülikooli Sotsiaal- ja Haridusteaduste teaduskonna Haridusteaduste Instituudi õppejõud. Plaanis oli tutvumine ja ekskursioon renoveeritud lossis, saalis kuulati kontserti ja konverentsiruumis (krahviaegses söögisaalis) istuti pika laua taha.

Minul oli kutse nendega kohtumiseks juba aegsasti käes. Nimelt oli oodatavate külaliste seas ka paar-kolm Puurmaniga seotud inimest. Esimene oli kunagine kolleeg seitsmekümnendatest aastatest Malle Ivask-Reidolv. Praegu on ta ülikoolis lastekirjanduse lektor. Oma elukutseks impulsi olevat ta Puurmanist saanud. Nimelt oma hiilgava hinnangu saanud diplomitöö ülikooli lõpetamisel kirjutas ta minu isast pedagoog-lastekirjanikust Edur Tasast. Meie perelt sai ta rohkelt mälestusi, esimese eesti ajal ilmunud pedagoogilist ja lastekirjandust.

Saabuma pidi ka meie keskkooli 1968. lennu vilistlane Maie Libe-Keek, saksa filoloog, praegu õppekorralduse spetsialist samast teaduskonnast. Ja kolmandana Kursi Algkooli õpetaja Laine Petraudze tütar Evi Saluveer, teaduskonna inglise keele ja kultuuri lektor ning klassiõpetaja projektijuht. Maie kahjuks ei saanud tööülesannete tõttu tulla, aga Malle ja Eviga koos veensime teisi külalisi, et Puurmani on huvitava mineviku, oleviku ja kindlasti ka tulevikuga koht.

Saalis andsid väga meeldiva kontserdi meie noortekeskuse lauljad. Esitati jõuluajale ja ajaloolise välimusega saalile sobivat repertuaari: Ehala Jõuluingel ja Tüdrukute laulu lavastusest ThijlUlenspiegelesitasid Kati Rohtla, Riin Teugijas ja Meriliis Rumvolt. Samuti M.Targo Head uut aastat. Mägi Sinu hääl ja Rannapi Kel on laulud laulda esitas Kati Rohtla, Vaikmaa On läinud aastad esitas Riin Teugijas ja Matkosky Some People Meriliis Rumvolt. Simoni Sound of silence esitasid Kaija Raud ja Nora Racz. Luuletusi luges Johanna Juhkam, lauljaid juhendanud oli ja klaveril saatis Kaija Raud. Soovitada võiks vaid edaspidi kavasse võtta ka mõni hoogsam pala.

Kuna ka jõulutoidud olid gümnaasiumi köögile teatud-tuntud tasemel, siis jäid Tartu külalised oma mõisakooli külastamisega väga rahule.