Esmaspäevahommikud algavad advendiküünla süütamisega ning jõulumuinasjutu jutustamisega. Rühmaruum on muutunud justkui päkapikutöökojaks, sest lapsed saavad õpetajate juhendamise abil valmistada armsaid jõulukingitusi:küünlalaternaid, pokaale, lauakaunistusi, kuuseehteid, kaarte ja veel palju muudki. Nii mõnigi lapsevanem on öelnud, et tänavu jääb kingimure ära, sest lapsed teevad ise kauneid kingitusi sõpradele ja sugulastele.

Küünlatule valguses jõulud saavad alguse ... . Ühel detsembrikuu õhtupoolikul oli meie rühmas avatud küünalde valmistamise töökoda, kus kõikidel peredel oli võimalus ise meisterdada endale ilus küünal. Meisterdama olid tulnud emad, õed ning ka üks isa. Peale pooletteistunnist nokitsemist, said rahulolevad vanemad oma pisipõnnide ning küünlakotikestega koduteele asuda.

8. detsembril oli meil võimalus tänu Kätlini emale ning vanaemale käia Põllumajandusmuuseumis, osalemas sealsetes jõuluaskeldustes. Kätlini vanaema Tiina näitas, kuidas tehakse leiba, verivorsti ning kõik lapsed said ise keerutada endale küpsise, mille hiljem tee kõrval ära nosisid. Rühma kaasa saime ka leiva-õnnepõrsa. Rõõmukilgete saatel sõideti hobusega ning kõige oodatum oli loomulikult Jõuluvana, kes igale lapsele väikese kommipaki, mõne luulerea eest, andis.

Ja ega need jõultoimetused meil veel lõppe. Tulemas on piparkookide küpsetamine ning kaunistamine. Pühapäeval,

18. detsembril, vuravad kõik Täpikesed oma peredega metsa, Kastre jahimajakesse piknikku pidama, kuhu tuleb ka Jõulumees lastele kinke jagama.